25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana supera la barrera dels 100 morts diaris per coronavirus

La Comunitat Valenciana supera la barrera dels 100 morts diaris per coronavirus
02/02/2021 -

La Comunitat Valenciana ha registrat una xifra de rècord: 106 persones han mort a causa del coronavirus (8 a la província de Castelló, 59 a la d’Alacant i 39 a la de València), elevant a 4.963 el nombre total de persones que han mort a causa de la pandèmia. Així mateix, els nous casos han tornat a pujar, i s’han notificat 8.095 (631 a la província de Castelló, 3.495 en la d’Alacant i 3.969 en la de València).

Així i tot, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha explicat que “la pressió hospitalària continua descendint. De fet, portem dos dies en què els ingressos en UCI està baixant a poc a poc, de la mateixa manera que ho fan els ingressos en planta”. En aquest sentit, en l’actualitat hi ha 400 persones ingressades a la província de Castelló (59 en UCI), 1.718 en la d’Alacant (242 en UCI) i 2.268 en la de València (340 en UCI).

“Ens trobem en un altiplà”, ha apuntat Barceló, per la qual cosa es preveu que, en les pròximes setmanes, la situació epidemiològica de la Comunitat Valenciana vaja millorant progressivament. No obstant això, ha dit, “no podem baixar la guàrdia”. D’aquesta manera, el Consell estudiarà la situació de cara als festius de Sant Josep i Setmana Santa per a evitar nous repunts.

Finalment, Barceló ha detallat que ja s’ha administrat la vacuna a un total de 149.740 persones, de les quals 46.143 ja han rebut la segona dosi i “per tant, estan ja immunitzades”. Així mateix, ha anunciat que hui s’ha començat a vacunar a personal de primera línia de la sanitat privada i, en la setmana vinent, “es començarà a vacunar residències que no es va vacunar per comptar amb brots importants, així com al personal sanitari que va rebre ja la primera vacuna”.

D’aquesta manera, es preveu que, a la fi de març, 300.000 persones ja estiguen vacunades a la Comunitat Valenciana. “Una dada que pot variar si s’augmentaren les dosis i, sobretot, amb la incorporació de la vacuna d’AstraZeneca que aportarà una major agilitat”. Sobre aquest tema, Barceló ha demanat que s’incremente l’arribada de dosi perquè, d’aquesta manera, es podria complir amb l’objectiu de vacunar al 70% de la població després de l’estiu.

Respecte a les persones que s’han vacunat de manera irregular, la consellera ha informat que s’han estudiat 233 casos. D’aquests, 62 s’han remés a Salut Pública perquè investigue la situació, es depuren responsabilitats i, si es requereix, s’apliquen sancions. Quant a si se’ls administrarà la segona dosi, Barceló ha informat que la valoració del Comité de Bioètica de la Comunitat Valenciana apunta al fet que “tan sols se’ls administre quan s’haja vacunat a totes les persones que conformen el primer grup de vacunació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + set =