25n
25N
25N

Azucena Guimerà serà nomenada Reina de la Trobada 2020 de Torrent

Azucena Guimerà serà nomenada Reina de la Trobada 2020 de Torrent
16/01/2020 -

La tradició i la festivitat són els elements protagonistes del cap de setmana a Torrent. L’Auditori es vestirà de gala per a celebrar l’acte de nomenament públic de la Reina de la Trobada i Ángel de Resurrecció de 2019, Maria Silla Mora, que veurà així complit el somni de representar a la Virreina Germana de Foix durant la Trobada Gloriosa. Maria, acompanyada de les seues cambreres, Teresa Martí i Inés Palop, del Germà Major Suprem, José María Palop Medina, i dels Germans Majors de cada germandat. Arribarà a l’Auditori el dissabte a les 19.30 h, moment en el qual es realitzarà la recepció per a, seguidament, realitzar l’acte de nomenament, que donarà principi a les 20 h i que comptarà amb la participació dels membres de la Junta Central de Germandats de Torrent. Posteriorment es realitzarà el tradicional sopar en Honor a la Reina de la Trobada.

Educació i esport

Monte-Sión acollirà el divendres a les 11h una recepció Erasmus i el dissabte al matí s’inaugurarà la Jornada d’Educació Matemàtica per a Infantil i Primària a la Casa de la Cultura. En l’àmbit esportiu, el dissabte al matí se celebrarà la trobada comarcal d’atletisme que reunirà esportistes de Torrent i d’altres en Parc Central, des de les 9 fins a les 13 h del migdia.

Les mateixes pistes de la ciutat esportiva de Parc Central es converteixen en l’escenari de la 15a Mitja Marató Ciutat de Torrent aquest diumenge. La competició començarà a les 10 h i comptarà amb la participació de Martín Fiz, corredor d’elit que va marcar un abans i un després en la marató espanyola. Igualment, durant el matí tindrà lloc una jornada de portes obertes en les instal·lacions de Parc Central per a tots els participants i els seus acompanyants.

Activitats infantils

Com cada cap de setmana, les activitats mediambientals per als més xicotets i xicotetes de la casa no falten en el calendari. L’oferta de tallers per als més menuts ve, com és habitual, del Centre Ambiental El Vedat i l’Hort de Trénor. D’una banda, el Centre Ambiental ha preparat el contacontes titulat “El Picapins” en el qual podran aprendre el paper primordial dels arbres a l’hora de conservar la biodiversitat; i en l’Hort de Trénor es parlarà sobre els peixos en perill i les accions que podem realitzar les persones per a contribuir a la seua conservació. Finalment cada participant realitzarà un penjoll de ‘fartet’ amb fang que podrà emportar-se a casa.

Associacions locals

L’Associació Castella-la Manxa ha preparat una matinal de farinetes manxegues per a celebrar les festivitats de sant Antoni Abat. La festa donarà principi a les 10.45 en el seu local per a acabar a les 21 h amb un sopar d’embotits.

Medi ambient i Solidaritat

Les comissions falleres Nicolau Andreu i Adjacents i Cronista Beguer i Esteve en col·laboració amb Col·lectiu Soterranya i l’Ajuntament de Torrent participaran el diumenge en una jornada de reforestació de la Serra Perenxisa, una activitat que s’emmarca dins del projecte “Conscienciacció” a la qual estan convidats tots els fallers i falleres de Torrent. Per a finalitzar el cap de setmana, el diumenge a la vesprada es realitzarà a l’Auditori una obra de teatre a càrrec de Cucurucú Teatre a benefici de SOS Peludetes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + disset =