caixa popular

Aznar alerta del perill de l'"annexionisme català" a la Comunitat Valenciana

L’expresident del Govern creu que “el nacionalisme independentista” aspira a reproduir “una amalgama destructiva on es creen les condicions per a açò”

Aznar alerta del perill de l'"annexionisme català" a la Comunitat Valenciana
06/04/2018 -

L’expresident del Govern José María Aznar va acudir ahir a València per a clausurar el II Fòrum d’Idees FAES baix el lema “La Comunitat davant el nacionalisme català”, on va assegurar que “l’annexionisme català apunta clarament a la Comunitat i a Balears”. A més, va apuntar que el “nacionalisme independentista ha creat amb populistes i revisionistes una amalgama destructiva per a Catalunya” que “aspira a reproduir allí on es creen condicions per a açò”.

Per a l’expresident, la crisi catalana “no és un episodi més de radicalització del nacionalisme”, sinó “un punt i apart, una rebel·lió en tota regla” que, al seu juí, té “conseqüències desastroses”. Quan aqueix nacionalisme “perd el sentit de la realitat”, va dir, se li ha de fer front “amb ciutadania democràtica i la determinació inflexible de defensar el que és de tots, i punt”.

El també president de la Fundació FAES creu que la societat espanyola ha respost “amb solidesa” al desafiament català, però va afirmar rotundament que aquest “no ha conclòs ni ha sigut derrotat”, per a afegir posteriorment que tampoc “es pot endevinar un horitzó de normalitat institucional i cívica a Catalunya”.

El lideratge en la política consisteix “en fer que les coses canvien”, en lloc de “que seguisquen igual”, va apuntar. I va sentenciar que “els problemes no es resolen mai sols”. No obstant, Aznar va aprofitar per a recalcar que Espanya té l’oportunitat de mantindre’s en el “grup de cap” de les democràcies i economies mundials “malgrat tot”.

És la segona ocasió que se celebra aquest Fòrum d’Idees FAES a la Comunitat Valenciana. El passat octubre va tenir lloc la primera trobada, que va girar entorn a l’educació i la sanitat. En aqueix moment, Aznar també va advertir que les forces “que han fet fallida Catalunya” volen actuar a la Comunitat Valenciana.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris