25n
Orgull
Orgull

L'Ajuntament restaura materials arqueològics procedents de les excavacions de la ciutat

L'Ajuntament restaura materials arqueològics procedents de les excavacions de la ciutat
28/08/2019 -

L’Ajuntament de València, a través de la regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals que encapçala Gloria Tello, ha iniciat la contractació de diverses propostes de restauració per als materials arqueològics procedents d’excavacions de la ciutat. «Comptem així amb professionals de reconeguda capacitat per fer els tractaments adients en cada cas», ha explicat Tello.

En concret, s’ha procedit a contractar les propostes de restauració de materials ceràmics de Raquel Santamaría González, per un import total de 5.989,50 euros, IVA inclòs, i de restauració de peces de metall i vidre, de Betlem Martínez Pla, per un import total de 6.013,70 euros. En total, la inversió supera els 12.000 euros. El termini per fer aquestos treballs serà de sis mesos en cada contracte.

Com és conegut, l’Ajuntament de València, a través del Servici d’Arqueologia Municipal (SIAM), és dipositari d’un gran nombre de restes arqueològiques recuperades a les diverses excavacions que s´han estat fent a la ciutat durant més de 30 anys. Molts dels objectes recuperats tenen necessitat de ser restaurats per poder garantir la seua conservació en les millors condicions possibles. Per la seua fragilitat cal ressaltar els objectes metàl·lics, principalment monedes, que s’han recuperat i que solen presentar un estat de conservació bastant deficitari, i els objectes de vidre.

Per altra banda, els objectes ceràmics són els més nombrosos i, sovint, es recuperen peces de gran interés que abasten des de l’època romana fins a la contemporània. Per les característiques de les terres del subsòl de València, aquestes ceràmiques presenten moltes sals i altres substàncies que cal eliminar per tal de conservar aquestes restes com cal.

Des de la Secció d´Arqueologia de manera continuada s´està fent la catalogació d’aquestos materials arqueològics per després passar a ser restaurats. Com que a l’Ajuntament no es compta amb personal restaurador en plantilla, s’ha de recórrer a la contractació de personal especialitzat per dur endavant aquestes tasques de conservació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 7 =