25n
25N
25N

Ajuntament i Generalitat signen un conveni per a l’acollida de migrants

Ajuntament i Generalitat signen un conveni per a l’acollida de migrants
10/11/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, acompanyats de la regidora de Cooperació al Desenvolupament, Maite Ibáñez, i del director general d’Igualtat en la Diversitat, José de Lamo, han signat aquest matí un conveni per a l’acolliment de 68 persones migrants dins del projecte “València inclou”. L’Ajuntament acollirà 48 immigrants de primera arribada a l’alberg municipal de Rocafort i els 20 restants romandran amb caràcter semitutelat a pisos de la ciutat de València. L’alcalde ha assegurat que “València és una ciutat solidària, com ja vam demostrar amb l’Aquarius, i com demostrem en el dia a dia”.

Joan Ribó ha mostrat la seua “satisfacció” i ha afirmat que “amb més raó encara per la pandèmia del coronavirus, València vol mantenir l’assistència a les persones més vulnerables de la nostra ciutat, també amb les persones migrants, com fem amb aquest conveni”. L’alcalde ha recordat que “València és una ciutat solidària, la qual cosa se’ns reconeix internacionalment com ja demostràrem amb l’Aquarius, i com volem continuar sent-ho de forma permanent, en el dia a dia”.

Per la seua banda, la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha dit que el conveni servirà “per a millorar la vida de les persones que fugen de situacions que nosaltres no podem ni imaginar i que han de trobar ací una terra d’acollida i d’agermanament”.

Aquest conveni inclou l’acolliment de 68 persones, totes elles majors d’edat. 48 d’eixes persones, de primera arribada, podran allotjar-se a l’alberg municipal Casal d’Esplai a Rocafort, mentre que les 20 restants estaran semitutelades en tres habitatges situats a València, on rebran formació per a fomentar la seua autonomia i la seua posterior inserció social.

El conveni té una durada d’any i un cost de 448.730’79 euros, dels quals 220.000 els aportarà la Generalitat i la resta, l’Ajuntament de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 1 =

25n horta sud