25n
25N
25N

Galiana destaca que l'Ajuntament pagarà a la pirotècnia el 80% del material preparat per a les Falles 2020

Galiana destaca que l'Ajuntament pagarà a la pirotècnia el 80% del material preparat per a les Falles 2020
25/05/2020 -

El regidor de Cultura Festiva a l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha destacat aquest dilluns que el consistori ha decidit pagar a les empreses de pirotècnia que tenien contractats amb ell trets de castells i mascletades per a les Falles de 2020 “el 80 per cent del contractat” després de la suspensió d’aquestes festes per la Covid-19.

Així mateix, l’edil ha assenyalat que el 20 per cent restant es reservarà per a continuar contractant al llarg de l’any aquest tipus d’espectacles. “El 20 per cent serà perquè dins de 2020 vagen disparant mascletades i castells que cal pagar”, ha exposat.

Galiana s’ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa telemàtica que ha oferit per a presentar l’últim Infobaròmetre fet pel consistori, preguntat per queixes del sector de la pirotècnia a partir de la suspensió de les Falles i dels trets previstos i de la negativa d’algun dels seus membres a tornar a disparar en la Plaça de l’Ajuntament si no es reben ajudes de les administracions local i autonòmica.

L’edil ha considerat que hi ha acord, “sense problema”, respecte al pagament del 80 per cent citat per a fer front al “material i a l’apilament fet” per als espectacles pirotècnics de les Falles 2020, al mateix temps que ha indicat que per a programar durant aquest any trets que han quedat pendents s’ha decidit “veure la data millor per a tots”. “Pot ser el 8 d’octubre si es pot fer; a l’agost, si ens deixaren”, ha apuntat.

Repreguntant per la polèmica que pot generar que alguns professionals del sector pirotècnic es qüestionen si disparar o no en 2021 en la plaça de l’Ajuntament i per les ajudes de la Generalitat i de l’Ajuntament, el regidor ha reiterat que el consistori “ha pagat el 80 per cent de què va contractar” i que “el 20 per cent serà per a continuar contractant”.

El responsable municipal ha agregat, respecte al calendari de trets previst per a les Falles de 2020, que el que no es pot fer és no disparar ara i deixar el mateix calendari per a 2021. “La pirotècnia caduca. És necessari donar-li una eixida”, ha declarat, després del que ha apostat per “veure la data més adequada” per a això.

“DONE SUPORT A”

El titular de Cultura Festiva ha indicat que l’Ajuntament de València “no ha suspés la resta de festes” del país, només les Falles i altres festivitats d’aquesta ciutat dins de les seues competències i atés l’estat d’alarma i a la crisi sanitària generats per la Covid-19, per la qual cosa ha dit que aquesta administració no és l'”única i exclusiva” a “traure ajudes per a tots”.

Carlos Galiana ha destacat el seu “suport” a aquest sector i ha assegurat que es va comprometre són els seus representants a propiciar les reunions que foren necessàries, tant a l’Ajuntament com en la Diputació de València i en la Generalitat per a abordar els seus plantejaments. Així, ha mostrat la seua disposició a “aconseguir” aqueixes trobades o acompanyar-los a ells.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =

caixaontinyent
ruta massamagrell
paterna