25n
25N
25N

L'Ajuntament de València ofereix als centres escolars 160 projectes educatius

L'Ajuntament de València ofereix als centres escolars 160 projectes educatius
06/09/2020 -

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de València ha reforçat les propostes educatives municipals per al curs 2020/2021 amb 22 noves activitats i projectes, el que fa un total de 160 iniciatives que ofereix a tots els centres educatius de la ciutat per donar suport i complementar les tasques docents que s’imparteixen a les aules i, d’aquesta manera, multiplicar les oportunitats d’aprenentatge de l’alumnat.

La regidora d’Educació, Maite Ibáñez, ha presentat davant alguns responsables de la direcció dels centres escolars de la ciutat aquestes propostes que suposen “una oferta atractiva i àmplia que complementa la qualitat del servici que presten professionals de l’Educació”. Aquestes activitats pretenen potenciar l’àmbit de les arts, la vida saludable i la prevenció d’addiccions, la participació i la innovació educativa, així com el coneixement del territori, la història, el patrimoni cultural, el medi ambient i la biodiversitat.

Ibáñez, qui hi ha realitza’t dues jornades de presentació entre ahir i hui, ha explicat que les esmentades propostes, a les que poden adscriure tots els centres educatius de la ciutat, “cobreixen una àmplia varietat de temes, han estat dissenyades amb perspectiva de gènere i d’acord amb tres eixos fonamentals: transversalitat, participació i proximitat”. A més, “hem atés les demandes realitzades pel professorat d’infantil, hem ampliat alguns programes i reforçat de manera significativa el material didàctic de suport per a les accions formatives associades a cada activitat”. Així mateix, “hem dissenyat programes específics per poder treballar amb l’alumnat les emocions i sentiments despertats per la pandèmia i el confinament, programes que considerem que seran de gran ajuda per al professorat”. Evidentment, totes les activitats, en virtut de les seues característiques, s’oferiran garantint sempre les mesures de seguretat i higiene, aplicant les directrius que determinen les autoritats sanitàries.

Entre les activitats oferides destaquen els recorreguts urbans a través de la història i l’arquitectura de la nostra ciutat, amb itineraris per la València romana, gòtica, modernista i Art Dèco o l’art urbà, així com pels espais verds, l’Horta, l’Albufera i fins i tot recorreguts amb perspectiva de gènere. També repeteixen activitats com les visites a la biblioteca municipal del barri, per donar a conéixer els servicis que ofereixen, i als Centres Municipals de Joventut, així com a l’Ajuntament, les Corts, la Central de la Policia Local i el seu Museu o a l’Observatori del Canvi Climàtic de València. Un altre dels eixos són l’educació artística i els tallers orientats a fomentar la bona pràctica del reciclatge, el consum responsable i la protecció de l’entorn. A més, les activitats potencien l’educació en valors, amb programes orientats a afavorir la igualtat, la cohesió social o la diversitat sexual, familiar i de gènere.

D’altra banda, entre les novetats destaca el curs d’aigua i sostenibilitat, el programa educatiu per a comprendre la realitat de les persones amb diversitat funcional i desenvolupar entre l’alumnat un pensament crític sobre l’adaptabilitat del nostre entorn a la seua realitat quotidiana. Altres de les activitats noves són aquelles orientades a la prevenció de conductes de racisme, xenofòbia i intolerància, mitjançant la promoció de valors cívics de convivència a través de tallers participatius, el cinema o la música.

Finalment, la regidora ha presentat un vídeo convidant als centres a participar en les propostes, que es poden consultar a través de la pàgina web de la Regidoria d’Educació, i ha respost a diverses qüestions plantejades sobre l’inici del nou curs escolar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 2 =