25n
25N
25N

L'Ajuntament de València es mobilitza per a impedir la difusió de missatges d'odi

L'Ajuntament de València es mobilitza per a impedir la difusió de missatges d'odi
01/03/2017 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha rebutjat el missatge d’odi que propaga l’autobús que pretén circular per diverses ciutats espanyoles “amb un clar missatge d’odi cap a les persones transsexuals i, en general, cap al col·lectiu LGTB”. Així, l’Ajuntament recorrerà a totes les mesures legals, com l’Ordenança municipal de publicitat, que exigeix que es demane un permís que l’entitat promotora de l’autobús no ha sol·licitat. A més, s’ha presentat un escrit davant de la Fiscalia Provincial perquè dictamine si la difusió del missatge de l’autobús pot ser constitutiva d’algun tipus de delicte d’odi.

“Estic encantat que Manuela Carmena el retinguera ahir a Madrid, però si arriba a València, no permetrem que faça publicitat perquè a València hi ha una ordenança de publicitat on s’arreplega que per a aquest tipus d’activitat s’ha de demanar permís, i per descomptat nosaltres no volem autobusos com eixe”, ha afirmat des de Madrid l’alcalde Joan Ribó, que participa en una reunió de la Xarxa Innpulso amb l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena.

“A l’Ajuntament hem desplegat la bandera Trans-LGTB i aquesta vesprada hi haurà una gran concentració per a mostrar la repulsa a comportaments d’eixe tipus que ens semblen menyspreables perquè, precisament, hi ha xiquets i xiquetes que estan patint d’una manera molt perjudicial l’assetjament escolar per raons d’orientació sexual i identitat de gènere, i és una situació que volem eradicar rotundament. No volem actituds d’odi com la de l’organització que promou eixe autobús”, ha afegit Joan Ribó.

DIVERSITAT I CONVIVÈNCIA

Per la seua banda, la regidora d’Igualtat, Isabel Lozano, ha volgut “llançar un missatge ben clar i ben alt que València és una ciutat que respecta els drets de les persones trans, i més encara de les xiquetes i xiquets trans, i hui precisament des del balcó de l’Ajuntament, i també sumant-nos a la convocatòria del moviment LGTB del País Valencià, a les 7 de la vesprada, demostrarem amb els fets i amb l’acció que aquesta és una ciutat per la diversitat i la convivència que no acceptarà de cap manera cap comportament ni cap discurs d’intolerància o d’odi contra les persones LGTB”.

Isabel Lozano ha anunciat igualment la presentació “aquest mateix matí, davant de la Fiscalia Provincial de València, d’un escrit perquè estudie les accions legals pertinents, perquè investigue si aquesta acció publicitària de l’organització de l’autobús pot ser constitutiva d’algun tipus de delicte d’odi”.

“DAVANT L’ODI, DENUNCIA”

Aquest matí, a més de desplegar-se la bandera LGTB, arribava a la plaça de l’Ajuntament l’autobús de la Policia Local de València, en el qual pot llegir-se el missatge “Davant l’odi, denuncia”, que ha sigut rebut per Anaïs Menguzzato, regidora de Protecció Ciutadana. “Hem portat l’autobús de la Policia Local que convida a denunciar els delictes d’odi. Som la primera Policia Local d’Espanya que s’ha format contra els delictes d’odi i volem ser coherents amb eixe treball impedint un tipus de manifestacions que solament promouen l’odi, una situació que no consentirem en una ciutat inclusiva que respecta la diversitat”.

Menguzzato ha remarcat que el polèmic autobús que recorre l’Estat “amb un missatge transfòbic, atempta contra la dignitat de les persones i fomenta l’odi i, per tant, no és benvingut a la ciutat de València”. Igual que Ribó, s’ha referit a “l’Ordenança municipal de publicitat, que en el seu article 13 arreplega que qualsevol vehicle que entre a la ciutat per a fer publicitat ha d’estar autoritzat per a això, i en aquest cas no ho està”; també a la Llei del menor de la Comunitat Valenciana del 2008, “que diu en el seu article 73 que qualsevol activitat que atempte contra la dignitat dels menors no serà permesa”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − divuit =