25n
25N
25N

L'Ajuntament licita la remodelació del parc Manuel Granero de Russafa amb un pressupost de 600.000 euros

L'Ajuntament licita la remodelació del parc Manuel Granero de Russafa amb un pressupost de 600.000 euros
29/08/2020 -

L’Ajuntament de València ha licitat la remodelació del parc Manuel Granero de Russafa amb una inversió de 600.000 euros. Es preveu que en 2021 estiga totalment remodelat aquest jardí “emblemàtic” per al barri, que té una superfície de 7.500 metres quadrats.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que aquest projecte, “malgrat la seua complexitat, és un exemple de participació ciutadana, mediació i diàleg de l’Ajuntament amb les entitats veïnals per a donar resposta a una reivindicació històrica del barri de Russafa”.

Segons ha explicat Campillo en un comunicat, la proposta tracta de donar resposta a una sèrie de problemes detectats i demandes dels veïns. Una d’elles, les barreres i l’accessibilitat.

El projecte tracta de solucionar l’existència d’àrees no accessibles a la zona de la font i les tanques que “fragmenten molt alguns espais”, on part dels veïns demanen separar de manera clara la zona del jardí de la vorera perimetral.

En aquest sentit, s’instal·laran jardineres elevades i tanques per a definir clarament l’espai del jardí de la vorera de l’entorn. També es pretén donar caràcter “unitari” a l’actuació perquè el parc actual “es troba molt fragmentat”.

JOCS INFANTILS I INTERACCIÓ INTERGENERACIONAL

Quant als usos, a més de la zona de jocs infantils i la de socialització de gossos, se sumarà amb un nou espai d’estada i d’interacció intergeneracional. Així mateix, s’eliminen elements que no s’utilitzaven o estaven obsolets com la font ornamental i la zona de petanca.

La proposta no varia els recorreguts existents però sí que els complementa amb connexions “transversals” entre els diferents quadrants.

Respecte a la vegetació, tal com ha assenyalat Campillo, “trobem un arbratge existent consolidat i molt benvolgut pel veïnat que proporciona ombra i confort en l’àrea del jardí”.

Campillo ha assegurat que aquests arbres es mantindran i conservaran en la remodelació. No obstant això, ha precisat que hi ha “problemes a solucionar” com que el fet que el sòl està “molt compactat” i ha desaparegut l’estrat arbustiu i d’entapissats que hi havia anteriorment i que s’haurà de recuperar.

A més, el sistema de recollida de pluvials funciona amb embornals que actualment es troben tapats i amb “greus” manques de funcionament.

“Entenem el jardí com una part de l’ecosistema urbà, per tant, aquesta actuació és una oportunitat per a millorar les condicions ambientals”, ha dit Campillo.

MILLORA DEL SÒL I ESCOCELLS

Per a millorar les condicions de la vegetació es planteja una millora del sòl, augmentant la quantitat de terra dels arbres situats a la terrassa elevada, i es posaran escocells per a facilitar el manteniment.

D’altra banda, es planteja un sistema de drenatge sostenible per a tot el jardí, amb l’objectiu de tornar al subsòl tota l’aigua de pluja que reculla l’àmbit d’actuació.

Campillo ha assenyalat que “estem d’enhorabona” perquè “per fi els veïns i veïnes del barri de Russafa tindran remodelat l’emblemàtic parc de Manuel Granero”.

“És un projecte vital per al barri perquè, fins que es va obrir el Parc Central, és una de les poques zones verdes de què disposa”, ha indicat, i ha remarcat el “consens” al qual es va arribar amb les entitats veïnals “a través de la mediació i el diàleg des del passat mandat”.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana preveu que les obres comencen prompte perquè el 2021 puga estar totalment remodelat i a la disposició dels veïns i veïnes del barri.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 2 =