25n
25N
25N

L'Ajuntament invertirà 321.000 euros en la creació d'un nou jardí a Benicalap

L'Ajuntament invertirà 321.000 euros en la creació d'un nou jardí a Benicalap
26/08/2020 -

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que amb aquesta actuació es dóna resposta a una reivindicació històrica dels veïns i veïnes de dotar amb més zones verdes el barri. De fet, aquest projecte és una proposta aprovada en els pressupostos participatius de l’edició Decidim València del 2018. Es tracta de crear un nou jardí amb una superfície de 2.358 metres quadrats on ara hi ha un solar ubicat entre l’avinguda de Joan XXIII i els carrers de Periodista Gil Sumbiela i de Sant Josep de Pignatelli.

Segons Campillo, “el projecte preveu un jardí modern, accessible i urbà, plantejat com a un espai per a la inclusió de tota mena d’usuari, per a totes les edats, on es respire tranquil·litat, i on es puga passejar i gaudir amb equipaments útils per al veïnat, com ara jocs infantils i per a adults, amb una important càrrega de vegetació i ombra, però també on tinga cabuda la biodiversitat”. Tindrà quatre accessos disposats estratègicament per afavorir la circulació completa, i es creen diferents zones, mirador, passos, i espai de jocs infantils, amb jocs bio saludables i font abeurador. El criteri de vegetació i selecció d’espècies, d’arbrat i arbustives, es basa en criteris de sostenibilitat i ecologia, amb directrius de baix consum d’aigua i espècies adaptades al clima i sòl de València. A més es tractarà de fomentar la possibilitat de generar un jardí que evolucione segons les estacions.

“Les necessitats transmeses pels veïns i veïnes del barri consultats, així com les normatives i recomanacions municipals, han sigut clau per a la generació d’aquest nou espai públic, centrant l’activitat principal prevista com a ús per al descans i de relació, amb jocs i activitats infantils i bio saludables”, ha assenyalat Campillo. Per a l’arbratge se seleccionen 44 unitats entre moreres sense fruit, arbres del foc, freixes de fulla menuda, sòfores, un conjunt de falsos cocoters, i un lledoner de port exemplar en la part més alta del jardí. Per a la formació del passpartout perimetral inclinat es projecta un prat silvestre mediterrani a base de grama fina i trévol, espècies de baix consum hídric i baix manteniment. Les arbustives seleccionades són de diferents ports, formes, floració i color, amb fulles aclimatades a la nostra zona, a plantar en la part alta del prat.

Per al vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, “es tracta d’un ambiciós projecte que pretén valorar un solar, que ara s’utilitza d’aparcament i que s’ompli de fang quan plou, convertint-lo en un jardí per a l’ús ciutadà i una nova zona verda al nord de la ciutat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 9 =

museo prehistoria
museo prehistoria