25n
25N
25N

L'Ajuntament de València garanteix els serveis "essencials" de transport, proveïment i socials

Es podran llogar habitacions d’hotel per a les persones sense llar, entre altres mesures

L'Ajuntament de València garanteix els serveis "essencials" de transport, proveïment i socials
14/03/2020 -

L’Ajuntament de València emetrà una resolució per a garantir serveis “essencials” que incloguen “la seguretat ciutadana, els serveis de transport, els serveis socials i l’assistència a les persones més vulnerables, el comerç i el proveïment d’aliments i d’aigua potable, la neteja i els treballs de manteniment”.

Així ho ha explicat l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, que ha mantingut aquest dissabte una reunió juntament amb els vicealcaldes Sandra Gómez i Sergi Campillo, per a traslladar les mesures emanades del govern central a la ciutat, en el moment en què es publique oficialment el Reial decret del Govern d’Espanya.

El primer edil ha informat que signarà una resolució, “en el moment en què es publique el Reial decret del govern central per a regular l’estat d’alarma decretat”, pel qual “els serveis a la ciutadania es desenvoluparan per a garantir un correcte funcionament de la ciutat”.

Al llarg del matí, Joan Ribó ha reunit els vicealcaldes Sandra Gómez i Sergi Campillo i, juntament amb els secretaris de l’Ajuntament, ha abordat la possible implementació de tals mesures, ha indicat el consistori en un comunicat.

La Resolució dictada per l’alcalde Joan Ribó inclourà tots aquells serveis “que garantisquen la normalitat a la ciutat de València, malgrat les mesures excepcionals que estem vivint”.

ATENCIÓ A DEPENDENTS I PERSONES SENSE LLAR

Les persones dependents o que assisteixen a centres de dia, disposaran del servei de Teleassistència, el Servei Atenció Domiciliària i el programa ‘Menjar a Casa’ si així ho sol·liciten.

De la mateixa manera, s’ha aprovat la restricció de visites i eixides de les residències, la suspensió d’activitats en les Universitats Populars, dels cursos de València Activa i dels mercats ambulants.

S’ha previst per a les persones sense llar continuar la seua atenció en els centres públics d’atenció a persones sense llar, i les entitats privades amb convenis amb l’Ajuntament també seguiran la seua tasca, però amb previsió de no aglutinar en un mateix espai físic a nombres elevats de persones, per la qual cosa es podran llogar habitacions en hostals i hotels, ja que cal tindre en previsió possibles fenòmens meteorològics adversos en els pròxims dies.

Quant als autobusos EMT, es fa obligatori el pagament amb abonament (no en metàl·lic), i s’ha reforçat la desinfecció. Igualment, s’ha fet un reforç de desinfecció en les instal·lacions municipals. Finalment, s’ha restringit l’afluència a noces civils.

L’Ajuntament de València ha constituït el Centre de Coordinació Operativa Local (CECOPAL), encarregat de vetlar per la seguretat a la ciutat davant qualsevol contingència.

L’alcalde Joan Ribó ha explicat que, “sense caure en cap mena de pànic, però amb diligència, l’Ajuntament de València està treballant per a garantir en tot moment la seguretat i el funcionament dels serveis a la ciutadania”.

La vicealcaldessa Sandra Gómez també ha fet una crida a la “serenitat” i ha abundat “en la seguretat que el proveïment d’alimentació i aigua potable a la ciutat estan garantits”. També ha destacat “la coordinació entre totes les administracions implicades en fer front a aquesta alerta sanitària, de la qual hem d’eixir reforçats com a ciutadania”.

Finalment, el vicealcalde Sergi Campillo ha recomanat a la població “informar-se a través dels organismes oficials, i usar els procediments telemàtics, telefònics o l’AppValència per a posar-se en contacte amb l’administració”.

Així mateix, ha recordat “la importància de cuidar la higiene personal, amb mesures tan senzilles com, per exemple, llavar-se les mans amb assiduïtat, i vetlar especialment per les persones més vulnerables: majors i amb malalties prèvies”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 16 =