25n
25N
25N

L'Ajuntament de València garanteix la prestació dels serveis essencials a la ciutadania després de l'enduriment de les mesures front al covid-19

L’alcalde Joan Ribó ha convocat este matí la Comissió de Seguiment per a la translació a l’àmbit local de les noves mesures preses pel govern central

L'Ajuntament de València garanteix la prestació dels serveis essencials a la ciutadania després de l'enduriment de les mesures front al covid-19
29/03/2020 -

L’Alcalde de València, Joan Ribó, ha convocat este matí la Comissió de Seguiment de la Crisi del Coronavirus, per a treballar en la translació a l’àmbit municipal de les noves mesures preses pel govern d’Espanya. A falta que s’aproven de manera definitiva i es publiquen en el BOE estes mesures excepcionals que se sumen a les ja preses pel Reial decret 463/2020, del 14 de març passat, la regidoria de Gestió de Recursos de l’Ajuntament de València ha començat així a dissenyar com s’implementaran estes noves mesures.

A la reunió convocada este matí per l’alcalde Joan Ribó han assistit els vicealcaldes, Sandra Gómez i Sergi Campillo, així com els regidors de Gestió de Recursos, Luisa Notario, d’Hisenda, Ramón Vilar, i de Protecció Ciutadana (a través de vídeoconferencia), Aarón Cano, assistits jurídicament per dos dels secretaris municipals de l’Ajuntament.

Fruit d’esta reunió, la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha enviat una comunicació a cadascun dels funcionaris i funcionàries de l’Ajuntament “aclarint quina serà la situació dels diferents servicis del Consistori”, segons ha indicat la regidora. Demà, mitjançant una Resolució d’Alcaldia, es farà efectiu el contingut de la circular feta pública hui, “però en qualsevol cas enteníem la necessitat d’anticipar-nos tant com ens siga possible a la nova situació, informar al personal públic i garantir els servicis essencials per a la ciutadania”, ha explicat l’alcalde.

Així, a partir de demà, quedarà suspesa tota l’activitat municipal que no resulte vinculada als Servicis declarats ja essencials mitjançant Resolució d’Alcaldia del passat 15 de març. Estos servicis són:

• Benestar Social i Integració, quant a col·lectius especialment vulnerables.
• Cooperació al desenvolupament i migració, quant a persones en situació de vulnerabilitat a la ciutat de València.
• Envelliment Actiu, quant a persones majors en situació de vulnerabilitat a la ciutat de València.
• Comerç i Abastiment, quant a la garantia d’obertura dels mercats municipals.
• Cicle Integral de l’Aigua, per a garantir el subministrament domiciliari d’aigua potable i els servicis de clavegueram i sanejament.
• Policia local.
• Bombers, Prevenció, Intervenció en Emergències i Protecció Civil.
• Disciplina Urbanística, quant a declaracions d’amenaça de ruïna imminent o ordres d’execució de conservació de l’edificació que resulten inajornables.
• Sanitat.
• Salut Laboral i Prevenció de Riscos Laborals.
• Gestió sostenible de residus urbans i neteja de l’espai públic.
• Cementeris i servicis funeraris.
• Servei de Tecnologia d’Informació i Comunicació, quant al funcionament de les xarxes i infraestructures tecnològiques.
• Arquitectura i Serveis Centrals Tècnics quant al manteniment i neteja d’immobles que es consideren imprescindibles, compres i magatzems, centraleta i enllumenat públic.
• Mobilitat Sostenible, quant a garantir el control del trànsit.
• Coordinació de la Via Pública i Manteniment d’Infraestructures, quan puga afectar la seguretat viària.
• Jardineria Sostenible, quant a garantir la neteja d’espais enjardinats així com la seguretat per a les persones quant a l’estat de l’arbratge.
• Gabinet de Comunicació, quant a la informació a la ciutadania incloent les xarxes socials.
• Secretaria Municipal.

Estos servicis resultaran preferents enfront de qualssevol altres en l’assignació dels recursos necessaris, humans, materials i tecnològics per a garantir el seu correcte funcionament. La resta de servicis municipals continuaran la seua activitat amb els recursos existents mitjançant la modalitat de treball no presencial, en els termes de les resolucions que s’han anat adaptant.

La regidora Luisa Notario ha recordat la progressiva implantació del teletreball a l’Ajuntament de València, “així com la predisposició dels i les treballadors públics en el marc d’esta crisi per a continuar oferint a la ciutadania un servici òptim, malgrat la situació sobrevinguda”.

Al llarg del matí d’este dilluns, l’alcalde, Joan Ribó, juntament amb Notario i els vicealcaldes Sandra Gómez i Sergi Campillo, es reuniran amb els representants sindicals per a informar del nou escenari després de les mesures addicionals preses pel govern d’Espanya.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 8 =