25n
25N
25N

14 persones de la plantilla de l'Ajuntament de València han estat afectades pel coronavirus des de l'estat d'alarma

14 persones de la plantilla de l'Ajuntament de València han estat afectades pel coronavirus des de l'estat d'alarma
19/08/2020 -

La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha explicat que d’aquestes 14 persones, només 2 són casos sospitosos d’haver-se produït el contagi en l’àmbit laboral. Pel que fa a les proves diagnòstiques PCR, Notario destaca que se n’estan realitzant al personal simptomàtic i a qui es troba en quarantena perquè ha estat en contacte directe amb persones positives de COVID-19, tant en l’àmbit laboral com en el personal, tal com marquen els protocols de les autoritats sanitàries. En aquest sentit, la regidora assenyala que, seguint el protocol d’actuació acordat amb els sindicats i sota prescripció del servici de salut laboral, s’han realitzat 36 proves de les quals totes han sigut negatives.

Amb aquestes dades, la regidora de gestió de Recursos, Luisa Notario, ha subratllat que “les mesures de protecció i prevenció dels treballadors i treballadores que ha posat en marxa l’Ajuntament de València des que es va decretar l’estat d’alarma han sigut exemplars”. Segons Notario, “les dades reflecteixen l’efectivitat d’aquestes mesures que han sigut consensuades amb els representants sindicals i seguint estrictament les instruccions que han establert en cada moment les autoritats sanitàries competents”.

La regidora explica que d’una plantilla aproximada de 5.000 persones, de les quals pràcticament la meitat han estat treballant presencialment per ser considerades servicis essencials, 14 persones han sigut positives de coronavirus des de la segona quinzena de març quan es va decretar l’estat d’alarma. I d’aquestes 14 només en 2 casos podria haver sigut per contagi laboral. A més, diu, totes les PCR realitzades al personal han sigut negatives.

Luisa Notario ha remarcat tots els mecanismes de seguretat i salut laboral efectuats per part de l’Ajuntament de València amb motiu de la pandèmia com ara la realització de proves diagnòstiques i el subministrament d’equips de protecció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + onze =