25n
25N
25N

L'Ajuntament de València constitueix el centre de coordinació operativa per a gestionar l'alerta sanitària

L'Ajuntament de València constitueix el centre de coordinació operativa per a gestionar l'alerta sanitària
13/03/2020 -

L’Ajuntament de València ha constituït el centre de coordinació operativa municipal amb la finalitat de gestionar l’alerta sanitària a causa de la pandèmia de coronavirus.

La primera reunió del Cecopal (Centre de Coordinació Operativa Municipal), encapçalat per l’alcalde Joan Ribó, s’ha produït en la vesprada d’aquest divendres en el marc del Pla Territorial d’Emergències de València.

Els diferents serveis relacionats amb la protecció civil i d’emergències de la ciutat han valorat els diferents escenaris que s’obrin amb l’estat d’alarma decretat pel Govern de l’Estat i han posat sobre la taula les possibles respostes i necessitats d’assistència de la població.

“Vull llançar un missatge de tranquil·litat. Estem en una fase de màxima atenció on tots els serveis municipals essencials estan coordinats amb la finalitat d’assegurar els recursos bàsics de prevenció i proveïment a la ciutadania davant aquesta emergència sanitària”, ha destacat l’alcalde.

En aquest sentit, el primer edil ha avançat que s’està treballant en l’elaboració d’una resolució que detallarà els serveis municipals bàsics que es mantindran en actiu en els pròxims dies com a policia; bombers; protecció civil; mobilitat; cicle integral de l’aigua per a garantir el proveïment i el sanejament; mercats municipals d’aliments i productes de primera necessitat; serveis socials com el ‘Menjar a Casa’ o recursos per a les persones sense llar; neteja i gestió de residus; cementeris o tresoreria; entre altres.

L’alcalde ha ressaltat el fet que “València està actuant amb màxima celeritat posant en marxa totes les mesures que tenim al nostre abast per a complir amb les mesures que estan dictant les autoritats competents que són el Govern de l’Estat i la Generalitat per a frenar l’expansió de la pandèmia de la Covid-19”.

L’alcalde ha fet una crida “per a ser rigorosos a l’hora de dur a terme les mesures sanitàries i de prevenció, alhora que no s’han de generar situacions de pànic entre la població”. Així mateix, ha recordat que el proveïment de menjar està garantit amb Mercavalència, així com el de l’aigua potable.

Joan Ribó ha apel·lat a la coordinació entre administracions, i a “reforçar la comunicació amb la població perquè extremen les mesures d’higiene i es previnga especialment a les persones majors i amb malalties prèvies”. A més, ha instat a reforçar l’ús d’eines com l’AppValència per a efectuar els tràmits administratius amb la ciutadania.

En la reunió de constitució del Cecopal han estat presents, a més de l’alcalde, els vicealcaldes Sandra Gómez i Sergi Campillo, el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, la regidora de Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía, així com els serveis de Policia Local, Bombers, Protecció Civil, serveis Centrals Tècnics, serveis Socials, Medicina Laboral, Sanitat, i Creu Roja com a entitat externa. Cano, ha assenyalat la importància de mantenir actius els serveis essencials i la comunicació amb la ciutadania.

ESTAT D’EMERGÈNCIA 1

“L’estat d’emergència 1 es decreta per a assegurar la normalitat a la ciutat i que els veïns i veïnes tinguen la seguretat que el Govern de la ciutat treballa a ple rendiment per a atendre’ls i donar resposta immediata a les seues necessitats”, ha recalcat.

S’ha decretat el tancament de dependències municipals com a teatres, museus, instal·lacions esportives, banda de música o el Mercat de Colón. Igualment, queden suspesos els mercats extraordinaris previstos per als pròxims dies.

“Estem sent escrupolosos en el compliment de les mesures acordades des de la Generalitat i el Govern d’Espanya”, afirma Cano, qui ha apuntat que davant aquesta “situació de crisi hem d’eixir reforçats com a societat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − cinc =