25n
25N
25N

L'Ajuntament aprova un pla d’inspecció de terrasses amb motiu de l'ampliació per la Covid-19

El pla es centra en el Carme, Russafa, Plaça Xúquer, Cedre, Hondures i Passeig Marítim per a “garantir que tot funciona correctament”

L'Ajuntament aprova un pla d’inspecció de terrasses amb motiu de l'ampliació per la Covid-19
03/06/2020 -

La Junta de Govern Local aprovarà el pròxim divendres una moció per a activar un Pla d’Inspecció de terrasses amb motiu de la seua ampliació en l’espai públic a causa del coronavirus. Així ho ha anunciat la regidora d’Espai Públic, Lucía Beamud, qui ha explicat que este pla durarà fins a la fi de la fase 3 de desescalada, que serà la que posarà fi a la restricció de l’ocupació de terrassses dictada pel govern central. L’objectiu del pla d’inspecció és garantir que “tot funciona correctament” i que “tant veïns com hostelers estan veient satisfets els seus drets”.

L’actuació del Pla d’Inspecció estén el seu àmbit territorial a la ciutat de València i els seus pobles. No obstant l’anterior, i atenent al volum existent i la disponibilitat de recursos del servici d’inspecció, es centrarà en aquelles zones que es consideren prioritàries per la seua afluència, és a dir, la zona ZAS del Carme i els barris de Russafa, plaça Xúquer, Cedre, Hondures i la zona del Passeig Marítim, per atendre de manera eficient el control de les terrasses en esta nova etapa de desescalada de la COVID-19, tot això, de forma coordinada amb la Policia Local.

Així, tal i com ha explicat la regidora Beamud, “el personal adscrit al servici d’inspecció municipal procedirà a la comprovació que es respecta el 50% de l’ocupació, o en cas d’ampliació temporal per la COVID-19, que no es supera el 75% d’ocupació i es manté la separació mínima de dos metres entre taules”. Beamud també ha explicat que “de moment tot s’està desenvolpuant amb molta normalitat; l’acord històric al que hem arribat amb veïns i hostalers està duent-se a terme de manera satisfactòria”.

SUSPENSIÓ DE TAXES FINS A 2021

Beamud ha recordat que l’Ajuntament també ha activat la suspensió de la taxa d’ocupació de la via pública de taules i cadires fins l’any 2021 “per a ajudar a este sector econòmic de la ciutat” i que s’ha activat un mecanisme per a agilitzar la concessió de noves terrasses a aquells locals que encara no en tenen. Així, entre el 15 d’abril i el 28 de maig la regidoria d’Espai Públic ha pintat i marcat 146 terrasses.

Finalment, Beamud ha volgut posar en valor el “bon funcionament” de la baixada a calçada de les nou terrasses de la plaça de l’Ajuntament i ha remarcat que “ara les voreres de la plaça estan completament lliures per al pas de vianants”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × quatre =