25n
25N
25N

L'Ajuntament de València amplia les boques dels contenidors d’envasos com a mesura de seguretat front a la covid-19

Ja s’han ampliat les boques de prop de 1.100 contenidors de 3.200 litres amb tapa de plàstic i els 350 restants en la ciutat es faran durant els pròxims dies

L'Ajuntament de València amplia les boques dels contenidors d’envasos com a mesura de seguretat front a la covid-19
07/04/2020 -

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que amb esta iniciativa es tracta d’evitar que les persones toquen el contenidor amb les mans o deixen les bosses fora. Campillo ha fet una crida a continuar reciclant durant estes setmanes.

Els servicis de neteja i recollida de residus urbans de l’Ajuntament de València estan durant estos dies engrandint les boques dels contenidors d’envasos. De moment ja s’han ampliat en 1.089 d’un total de 1.434 unitats d’una capacitat de 3.200 litres i amb tapa de plàstic. En este tipus de contenidors la mida original del diàmetre de la boca és habitualment de 25 centímetres i ara, amb esta mesura, s’està arribant als 40. Tot i que en la majoria del parc de contenidors de la ciutat, 2.526 unitats en total, almenys una boca ja era més gran i accesible, ampliant la segona boca d’esta manera «afavorim que tots els veïns i veïnes puguen dipositar les bosses dins dels contenidors sense necessitat de tocar-los», segons destaca el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo. «Es tracta d’una acció més per a incrementar la seguretat de les persones en estos moments d’alarma sanitària», recordant que se suma a la desinfecció massiva de contenidors i papereres que ja està fent per tota la ciutat i Pobles de València, on aproximadament cada contenidor de residus i paperera a la ciutat s’està netejant cada dos dies.

Campillo ha incidit en que, durant l’estat d’alarma, és necessari continuar reciclant i dipositar els residus correctament en els contenidors de la ciutat. «Les tasques de reciclatge no s’han d’abandonar. També ara hem de respectar el medi ambient. Esta mesura d’ampliació de les boques afavorix el reciclatge, ja que d’esta manera s’evita que les bosses es queden atrapades a la boca», ha dit.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha assenyalat que «només hem donat instruccions per a no reciclar els residus de persones positives en eixos domicilis però a la resta cal fer-ho com sempre». Estes instruccions per a la gestió dels residus en els domicilis amb persones malaltes o en quarentena per la COVID-19 s’han elaborat seguint les indicacions del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic. Són mesures que s’han de seguir tant dins de les habitacions com per part de les persones cuidadores. Entre altres, que tots els residus de les persones afectades, així com els materials d’un sol ús, guants i mascaretes, s’hauran de dipositar en una bossa de plàstic dins un contenidor amb tapa i pedal dins l’habitació. També indica que estes bosses NO es llancen en els contenidors de reciclatge sinó en els de resta per al seu posterior tractament en la planta de l’EMTRE, que també ha sigut adaptat per tal de garantir la salut del personal de les plantes de tractament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × un =