25n
25N
25N

L'Ajuntament treballa per a agilitar les llicències urbanístiques

L'Ajuntament treballa per a agilitar les llicències urbanístiques
11/02/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha reunit junt amb la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, i la regidora de Pobles de València i responsable de les llicències d’activitats, Lucía Beamud, amb els col·legis oficials d’arquitectes de València i aparelladors, promotors immobiliaris i agents urbanitzadors així com les federacions d’empresaris de la construcció i contractistes, per a posar en comú mesures que agilitzen els procediments de les llicències urbanístiques i d’activitats a la ciutat.

L’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha mostrat “satisfet” d’una reunió que ha qualificat de “molt productiva” i en la qual “tots els implicats han intercanviat opinions sobre la necessitat de posar en marxa una qüestió que ja s’està estudiant per part d’aquest govern municipal però que és necessari accelerar el màxim possible, com és agilitzar la tramitació de les llicències d’obres i d’activitats”. Ribó ha volgut fer valdre el Decret sobre Entitats Col·laboradores que està ultimant la Generalitat perquè “ajudarà d’una manera important a dinamitzar les llicències”.

Ribó també ha destacat la reactivació del grup de treball “per a la confecció d’una nova reglamentació municipal en aquesta matèria, a més de la introducció i millora dels sistemes informàtics per a reforçar aquests tràmits”. L’alcalde de València també ha explicat que durant la reunió “hem parlat d’establir vies de diàleg per a minimitzar les conseqüències dels recursos que es presenten als concursos públics d’obres, que també són un element que retarda els projectes”.

Per la seua part, la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha incidit en què “tots compartim l’objectiu que a València hi haja un sector econòmic fort, que genere ocupació, que les inversions puguen arribar a la ciutat, i com des de l’Ajuntament hem de dur a terme aquests mecanismes que afavoreixen que l’activitat es desenvolupe”. Gómez ha destacat que “la principal notícia de la reunió és que un projecte que impulsem des de l’Ajuntament, el Decret d’ECUS, serà una realitat la pròxima primavera”.

La vicealcaldessa ha explicat que es tracta d’un projecte que “el modifiquem perquè entitats professionals pogueren ser certificades per a accelerar les llicències i els permisos que donàvem des d’Urbanisme” i que serà una “realitat” la pròxima primavera perquè “ahir l’Advocacia de la Generalitat va presentar el seu informe ECUS”. “Des de la Conselleria d’Obres ens han informat que li donaran un caràcter urgent a aquest decret i s’accelerarà perquè el Consell Jurídic Consultiu puga validar finalment aquest decret i que entre en vigor la pròxima primavera”, ha prosseguit Gómez, qui assegura que “serà el canvi més revolucionari en matèria de llicències perquè a partir d’ara seran les entitats els qui certificaran aquestes obres i per tant es reduiran al mínim el temps i les gestions que haurà de dur a terme l’Ajuntament”.

La regidora de Desenvolupament Urbà ha recordat que “quan arribem a l’Ajuntament el servici de llicències estava al 60% de la seua capacitat, de la seua RPT, i hui dia estem cobrint pràcticament tota la seua capacitat”. “En 2015 es van donar llicències que suposaven 300 habitatges aproximadament, en 2019 hem tancat 97 llicències que suposaven 3.222 habitatges. El canvi de l’Ajuntament per agilitar està ací, ningú el pot negar”, ha conclòs Gómez.

La regidora de Pobles de València i responsable de les llicències d’activitats, Lucía Beamud, ha fet valdre els servicis de llicències urbanístiques i d’activitats, dos sectors que per a Beamud “són claus per a la ciutat de València perquè aporten riquesa i ocupabilitat”. En aquest sentit, ha subratllat el treball que s’està desenvolupant per a la modificació de l’ordenança municipal de llicències urbanístiques i d’activitats “per a simplificar els processos i criteris, perquè cada vegada siguen més unificats i concrets”.

Així mateix, Beamud ha comentat que “estem treballant en la mateixa seu electrònica perquè els tràmits a l’hora de triar el procediment que ha de fer cada promotor estiguen clars i siguen senzills. Estem avançant amb passos molt importants de manera conjunta i coordinada”.

A la reunió han assistit Vicente Terol, president del Col·legi Oficial d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de València (CAATIEV); Mariano Bolant, president del Col·legi Territorial d’Arquitectes de València (CTAV); Antonio Olmedo, president de l’Associació Provincial de Promotors Immobiliaris i Agents Urbanitzadors de València (APROVA); Francisco Zamora, president de la Federació Valenciana d’Empresaris de la Construcció (FEVEC); i José Luis Santa Isabel, president de la Federació d’Empreses de la CV Contractistes d’Obres de l’Administració FECOVAL.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − un =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
diputacion covid19