25n
25N
25N

L'Ajuntament reurbanitzarà l'entorn del monestir de Sant Vicent de la Roqueta

L'Ajuntament reurbanitzarà l'entorn del monestir de Sant Vicent de la Roqueta
23/12/2018 -

L’Ajuntament ampliarà la vorera, completarà el carril bici del carrer Sant Vicent i adequarà l’entorn del monestir de Sant Vicent de la Roqueta. El regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha explicat que l’objectiu d’aquesta intervenció «és millorar l’accessibilitat de la zona i valorar l’edifici que és considerat Bé d’Interés Cultural (BIC) amb categoria de Monument històric-artístic de caràcter nacional». Aquestes obres compten amb un pressupost (IVA inclòs) de 110.501,97 euros i un termini d’execució de tres mesos.

Vicent Sarrià ha recordat que l’última de les tasques de conservació de l’edifici servirà per a consolidar-lo estructuralment. No obstant això, «el problema persistent hui dia és la mala accessibilitat a l’edifici des del carrer Sant Vicent, ja que compta amb una vorera en mal estat d’un metre d’ample, al qual cal restar l’espai que ocupen els fanals ací instal·lats».

Per això, ha explicat, «les obres a executar consistiran a ampliar la vorera, pavimentant-la amb rajoles hidràuliques de pedra o ciment de color gris. A això se li afegeix la creació d’espais per a vianants i el desplaçament d’aquests cinc fanals que hi ha en el tram a reurbanitzar, col·locant-los d’acord a les noves dimensions de la zona per als vianants».

L’Ajuntament també construirà un carril bici que connectarà amb l’existent en aquest mateix carrer a l’altre costat de la Gran Via Ramón y Cajal. Aquest nou tram estarà separat tant de la vorera com de la calçada mitjançant vorades i rigoles de formigó.

Pel que respecta al sistema de recollida d’aigües pluvials, a causa de la modificació de les dimensions de la vorera, es traslladaran alguns embornals i s’instal·laran nous on hi haja acumulació d’aigües. A més, es renovaran les canonades de tota la xarxa d’aigua potable perquè estan obsoletes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − deu =

torrent