25n
25N
25N

L'Ajuntament reprén els procediments de contractació i genera ocupació en tots els barris

Joan Ribó: “L’Ajuntament contribueix també d’aquesta manera a reactivar l’economia i a generar ocupació”

L'Ajuntament reprén els procediments de contractació i genera ocupació en tots els barris
06/05/2020 -

L’Ajuntament ha représ hui, després d’aprovar-se ahir el Reial Decret que allibera la contractació pública, processos d’obres, com les de la remodelació de la plaça de la Reina, i d’altres procediments de contractació que generen ocupació en tots els barris de la ciutat, «ja que la contractació pública és un dels principals motors de l’economia», segons ha anunciat l’alcalde de València, Joan Ribó, en concloure la reunió de la Comissió de Seguiment de la crisi generada pel coronavirus. Segons aquest acord, «s’activarà la licitació de més de 150 contractes, entre els quals es troben, pe exemple, la redacció del projecte del nou centre d’animals o la del projecte de rehabilitació del Palau de la Música. També es posaran en marxa d’altres contractes nous, sempre per mitjans electrònics».

«Amb la contractació, aquest Ajuntament genera ocupació en tots els barris, doncs la contractació pública representa entre el 10% i el 20% del PIB i per tant és un element clau per incrementar la productivitat del país», ha remarcat en recordar alguns dels contractes que s’han vist afectats per les decisions governamentals amb motiu de l’Estat d’Alarma. Entre els esmentats contractes també hi estaven el de la redacció dels projectes de la construcció del nou Institut d’Educació Secundària (IES) de Patraix, o el del Col·legi d’Educació Infantil i Primària (CEIP) de Malilla, que també ha citat com a exemples.

«En qualsevol cas -ha reiterat l’alcalde- l’Ajuntament no ha aturat el procés de contractació, és a dir, l’Estat d’Alarma no ha paralitzat l’Ajuntament i hem treballat en tot moment per avançar al màxim els processos de licitació». Per la seua banda, la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha recordat que en 2019 el govern local va tramitar 297 expedients, «suposant el total de contractes adjudicats de més de milions d’euros, dels quals més de 33 milions d’euros van ser contractes de servicis i més de 20 milions d’euros en contractes d’obres».

L’alcalde Joan Ribó ha ressaltat que l’Ajuntament ha treballat «en tot moment per avançar al màxim possible els contractes municipals malgrat la suspensió de terminis administratius». Així, ha aclarit, «hem celebrat meses de contractació sobre els processos no afectats per la suspensió o hem penjat en el portal de contractació de l’Estat els plecs per facilitar a les empreses la preparació de les ofertes».

COMENÇA LA INTERVENCIÓ EN PÉREZ GALDÓS I SANT AGUSTÍ

L’alcalde, que ha fet aquestes declaracions acompanyat dels vicealcaldes Sandra Gómez i Sergi Campillo, també ha posat el foc d’atenció en altres actuacions municipals que s’han représ «per dinamitzar l’economia i en el marc de la política de recuperar la ciutat per a les persones». D’aquesta manera ha parlat de futures intervencions urbanístiques com ara el reasfaltat del tram del carrer Sant Vicent comprés entre la plaça de la Reina i la de l’Ajuntament i la recuperació d’espai per a la ciutadania en l’avinguda Pérez Galdós i la plaça de Sant Agustí.

Per la seua banda, la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha concretat que la intervenció en Pérez Galdós i Sant Agustí començarà la setmana que ve. «El pla municipal d’ampliació d’espai públic perquè els carrers de València puguen ser gaudits amb garanties de seguretat per la ciutadania contempla la intervenció, durant la setmana vinent en l’avinguda Pérez Galdós i la plaça de Sant Agustí», ha anunciat Gómez, que ha explicat que aquesta serà «una primera actuació que Urbanisme durà a terme amb caràcter urgent i que suposa separar la zona de vianants del trànsit rodat». «I a poc a poc, amb la resta de servicis implicats anirem adequant la zona».

D’altra banda, Sandra Gómez ha informat que, tal com li ha transmés el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, l’Ajuntament aprofitant les obres de la plaça més cèntrica de la ciutat, reasfaltarà el tram del carrer Sant Vicent comprés entre les places de la Reina i la de l’Ajuntament.

La compareixença s’ha retransmés en directe per la Sala de Premsa Virtual de l’Ajuntament de València i pel compte institucional de Twitter @AjuntamentVLC.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − un =