25n
Orgull
Orgull

L'Ajuntament restaura peces principals del Museu de Ciències Naturals de Vivers

Les peces, de gran mesura, pertanyen a la col·lecció paleontològica Rodrigo Botet

L'Ajuntament restaura peces principals del Museu de Ciències Naturals de Vivers
29/08/2019 -

El servici de Patrimoni Històric i Artístic de l’Ajuntament de València ha fet l’encàrrec de la restauració d’algunes de les peces que formen part de la col·lecció permanent Rodrigo Botet d’este museu municipal, que inclou quinze esquelets de mamífers fòssils. Els treballs de restauració seran duts a terme per l’especialista Estrella Gema González Santiago, per un import de 7.429 euros, amb IVA.

En concret, la restauració inclourà set grans peces de mamífers, quatre pelvis i altres elements de gran mida i importància científica, que es troben embalats des de 1990, quan van ser traslladats des de l’Almodí a les sales de l’Ajuntament. Una dècada després es varen traslladar a l’actual Museu de Ciències Naturals i ja aleshores es va iniciar la restauració d’una part de la col·lecció.

El Museu de Ciències Naturals de València alberga la col·lecció paleontològica que José Rodrigo Botet (1842-1915), científic naturalista de Manises, va descobrir i estudiar durant les seues visites a la Pampa i la Patagònia argentines. A la seua tornada a València li les va cedir a l’Ajuntament, en 1889. En 1902, amb motiu del IV Centenari de la Universitat, es va mostrar per primera vegada al públic.

Posteriorment es va instal·lar en l’Almodí, edifici que a partir de 1907 va constituir el primer museu de paleontologia d’Europa. La següent ubicació de la sèrie de restes quaternàries va ser en 1990 la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament i, finalment, en 1999 es varen traslladar a les actuals instal·lacions del Museu de Ciències Naturals, dins de l’àrea expositiva que informa sobre la vida i la seua evolució.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − dos =