caixa popular

L'Ajuntament reforça el servici d'igualtat

L'Ajuntament reforça el servici d'igualtat
31/08/2017 -

Les tasques i competències que han de desenvolupar els i les professionals d’aquest programa en el Servici d’Igualtat i Polítiques Inclusives, juntament amb el Centre Municipal de les Dones – CMIO i la Unitat d’Igualtat del Marítim, significaran un aprenentatge en les tècniques d’atenció a les dones des de l’espai públic, concretament en les polítiques d’igualtat i inclusió.

Així, i depenent de l’àrea en què es treballe, les joves contractades realitzaran diferents tasques. Per exemple, en el camp de la psicologia, donant suport a l’atenció psicològica a les dones que es realitza des del CMIO, així com la coordinació amb el Programa d’atenció integral a dones víctimes de violència de gènere, a les seues filles/fills i familiars i en la seua derivació als recursos adequats després de valorar les seues circumstàncies psicològiques i socials.

En esta especialitat també es reforçarà la intervenció psicològica en els grups de dones, a més de col·laborar en el seguiment dels cursos i tallers que realitza el centre per a la recuperació de les dones amb processos emocionals difícils.

En el camp de les ciències polítiques, les contractades realitzaran suport tècnic al Servici d’Igualtat en l’estudi de temes de la seua competència, com la revisió d’ordenances i normatives municipals, la implantació de pressupostos amb perspectiva de gènere o la gestió de la diversitat religiosa. A més, participaran en la recollida d’informació per a la futura posada en marxa de recursos i servicis, com ara un observatori d’igualtat, diversitat i convivència municipal.

Les accions desenvolupades en el camp del treball social es realitzaran especialment en la Unitat d’Igualtat del Marítim, en labors com el suport a l’atenció individual de dones del districte o la dinamització de grups, col·lectius, associacions i entitats dels barris de la Malva-rosa, el Cabanyal, el Canyamelar i Natzaret, amb els quals es treballa conjuntament en el desenvolupament de valors i pràctiques d’igualtat i no-discriminació.

Finalment, la jove titulada en periodisme col·laborarà en les activitats de divulgació i difusió de les polítiques desenvolupades per la Regidoria a través de diferents mitjans de comunicació (premsa, xarxes socials –Facebook, web–), correu electrònic i cartelleria, així com en el seguiment de premsa de les àrees de competència i interés de la Regidoria.

En tots els casos, es tracta d’una experiència professional que, sens dubte, aportarà a aquestes joves una especialització molt interessant en igualtat i gènere, de gran utilitat per al seu futur laboral.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − 4 =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris