25n
25N
25N

L'Ajuntament reforça la vigilància en carrers, places i parcs per l'eixida al carrer dels xiquets

L’alcalde ha fet una crida al civisme, «perquè no es castigue a la població sencera per l’incompliment d’unes poques persones»

L'Ajuntament reforça la vigilància en carrers, places i parcs per l'eixida al carrer dels xiquets
27/04/2020 -

L’Ajuntament ha reforçat la vigilància policial i adverteix de les sancions a les famílies que, tot i fer ús del dret d’eixir a passejar durant una hora en les proximitats de sa casa, infringeixen la normativa de seguretat per a prevenir nous focus d’expansió del coronavirus. Així ho ha anunciat hui l’alcalde de València, Joan Ribó, en concloure la reunió de la Comissió de Seguiment de l’evolució del coronavirus a la ciutat. En aquesta trobada s’ha analitzat i valorat la informació remesa per la Policia Local ahir i s’ha decidit intensificar la vigilància en la zona del riu (especialment dels trams 9 al 12) i altres places i carrers de la via pública en què ahir es va observar algunes infraccions en les normes de seguretat establides per l’estat d’alarma arran la COVID-19. Cal recordar que la infracció de les mesures de l’estat d’alarma poden comportar sancions d’un mínim de 600 euros per als qui infringisquen aquesta normativa: «no s’ha de castigar a tota la població per la falta de responsabilitat d’unes poques persones, però els infractors han de saber que se’ls sancionarà. De la coresponsabilitat de tots depén que eixim prompte d’aquesta crisi sanitària».

«Després d’analitzar la informació remesa per la Policia Local durant la jornada d’ahir, en el qual s’evidencia, en general, un comportament acceptable en els barris, a excepció d’alguna plaça i d’un tram de l’antic llit del riu, on es troba el Palau de la Música, hem decidit el reforç i la coordinació de la Policia Local i Nacional sobretot en la zona del riu on ahir va haver-hi infraccions i la imposició, taxativa, de sancions», ha explicat l’alcalde després de reunir-se amb els vicealcaldes Sandra Gómez i Sergi Campillo, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Aarón Cano.

L’alcalde ha recordat que l’Ajuntament ha acordonat zones de jocs infantils, aparells de gimnàstica per a adults, i zones esportives a l’aire lliure, per a recordar la prohibició del Reial Decret de fer ús d’elles «i per descomptat, per a evitar possibles contagis». «Estan acordonats i continuaran estant-ho, perquè des que el govern central va anunciar que els menors podien eixir a fer passejos, ens preocupàrem per facilitar les mesures per a garantir la distància de seguretat d’ells en places, carrers i parcs».

CIVISME PER A FRENAR LA COVID-19

«Però hem d’apel·lar a la responsabilitat ciutadana», ha ressaltat Joan Ribó, que ha assegurat que una de les claus per a frenar l’expansió del coronavirus és l’actitud cívica». «Els qui no compleixen les normes poden causar la infecció dels seus propis fills i filles, provocar una reculada en la lluita contra la malaltia amb la irresponsabilitat que això suposa, per exemple, cap als qui arrisquen la seua vida per a frenar-la o els qui han perdut el seu lloc de treball per la pandèmia», ha reflexionat l’alcalde.

En de la reunió de la Comissió de Seguiment que pràcticament cada dia convoca l’alcalde en l’Ajuntament, «hui hem analitzat el balanç de les eixides de xiquets per a traslladar-lo a les autoritats sanitàries competents», ha reiterat després de manifestar que és «comprensible que després de moltes setmanes de confinament les famílies vulguen poder eixir als carrers amb els seus fills i filles», i subratllar que «el primer que ha de tindre’s en compte és que precisament la salut dels seus menors i dels seus majors depén de complir amb les normes de seguretat»

Així, ha insistit, «cal tindre presents aquestes normes que estableix l’Estat d’Alarma, que continuen vigents, i la mesura excepcional oberta pel govern», és a dir, només menors de 14 anys amb un adult, que pot eixir acompanyat d’un màxim de 3 menors, durant un màxim d’una hora al dia i 1 quilòmetre al voltant del seu domicili, des de les 9 fins a les 21 hores.

«Fins ara hem complit amb el nostre deure de ciutadania; continuem per aquest camí», ha sol·licitat l’alcalde que també ha volgut aclarir que a València, com en altres ciutats, la majoria de parcs són zones obertes, que no es poden tancar. «En el cas dels parcs amb tanca els hem reoberts parcialment perquè els xiquets puguen passejar per allí, sempre ateses les mesures de seguretat del Reial Decret de l’Estat d’Alarma: distància de seguretat, no formar grups, restricció d’accés als jocs infantils i aparells de gimnàstica per als majors (per ser possible canal de contagi)».

Per la seua part el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que si es tancaren els parcs que compten amb tanca com, per exemple, el dels Jardins de Vivers, l’eixida de xiquets i xiquetes amb els seus progenitors es concentraria en altres espais oberts com són la zona verda de Blasco Ibáñez.

«Per això mateix, des de l’Ajuntament, oferim major varietat perquè els menors puguen jugar i retrobar-se amb la naturalesa, amb totes les seguretats, i el que demanem és l’acatament de les normes, que, d’altra banda, la immensa majoria de la població les va complir, per la qual cosa no cal castigar a tots per l’incompliment d’uns pocs», ha dit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − 1 =