25n
25N
25N

L'Ajuntament refinança part del seu deute per a estalviar 3,2 milions d'euros

L’alcalde explica que esta operació «es pot dur a terme per la solvència del consistori»

L'Ajuntament refinança part del seu deute per a estalviar 3,2 milions d'euros
18/05/2018 -

La Junta de Govern Local ha aprovat hui la contractació de noves operacions de crèdit per valor de 118 milions d’euros, 109 milions dels quals es destinaran a refinançar operacions antigues a un tipus d’interés inferior, la qual cosa suposa un estalvi de més de 3,1 milions d’euros per a l’Ajuntament. Amb els altres 9 milions d’euros l’Ajuntament sufragarà noves despeses per a la ciutadania.

Pel que fa als 109 milions d’euros esmentats, l’Ajuntament contractarà una nova operació de crèdit amb un tipus d’interés d’un Euríbor +0,4% de mitjana, enfront de l’Euríbor +1,15% de mitjana de l’anterior operació. Així, tal com ha explicat l’alcalde Joan Ribó, «comptarem amb eixa diferència del 0,75% del tipus d’interés vàlid, el que suposarà un estalvi net per al consistori, d’un total de 3.128.000 euros en interessos, dins del període 2018-2025». «Treballem mirant pels interessos dels valencians i valencianes; perquè la seua contribució a l’Ajuntament siga gestionada amb eficàcia i eficiència», ha subratllat Ribó.

«Hem de destacar que aquesta baixada del tipus d’interés fins a una mitjana de 0,4% demostra la solidesa de l’Ajuntament de València i que la gestió econòmica duta a terme pel Govern de la Nau és consistent, i d’aquesta manera aconseguim la confiança de les entitats financeres».

Joan Ribó ha assegurat que l’Ajuntament de València té «un ràting de solvència financera alt en comparació amb la resta de les administracions públiques espanyoles»; i ha aclarit que amb aquesta operació acabarà 2018 amb un deute total de 468,6 milions d’euros, un 67,39% sobre els ingressos totals, «molt per davall del límit del 75% fixat pel Ministeri d’Hisenda per haver de sol·licitar autorització per a contractar noves operacions de crèdit».

SOLVÈNCIA I REDUCCIÓ DEL DEUTE DEL 37%

«Hem de recordar que el maig de 2012, ara fa 6 anys durant l’últim mandat del Partit Popular, es va arribar al màxim de deute de l’Ajuntament de València de 1.200 milions d’euros, el que suposava un 150% sobre els ingressos totals», ha afegit l’alcalde que també ha manifestat que el juny de 2015, quan va començar el mandat del Govern de la Nau, “el deute municipal heretat del Partit Popular era de 740 milions d’euros, en pocs més de tres anys l’actual equip de govern haurà reduït el deute en 271,4 milions d’euros, el que suposa una baixada d’un 37% sobre el deute total».

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha donat compte hui d’aquest acord durant la presentació del Dia Mundial del Comerç Just, a la plaça de l’Ajuntament, en el qual ha participat amb companyia d’altres membres de l’equip de govern. En la seua intervenció, l’alcalde ha destacat «la importància de buscar les causes justes i els comportaments més ètics també a la banca». I d’aquesta manera, ha anunciat també que l’Ajuntament ha començat a treballar el seu refinançament de deute amb caixes valencianes.

Concretament, en l’operació de refinançament del deute acordat hui han sigut adjudicades ofertes de les caixes valencianes, Caixa Ontinyent i Caixa Popular, per 5 i 3 milions d’euros respectivament. “Aquestes caixes fins ara no havien entrat al repartiment del deute del consistori, sí en el cas d’empreses i ens públic municipals», ha manifestat Joan Ribó.

Per la seua banda, el regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, que ha acompanyat a l’alcalde en l’acte, ha anunciat que l’Ajuntament contempla un segon bloc de refinançament «amb bons preus perquè som solvents». «Estem preparant una nova operació per a traure un estalvi d’altres 3 ó 4 milions d’euros», ha conclòs. Vilar ha abundat en els 109 milions d’euros que serviran per a refinançar operacions antigues a un tipus d’interés inferior, com ha explicat Ribó, la qual cosa, ha insistit, suposa un estalvi de més de 3,1 milions d’euros per a l’Ajuntament.

De la mateixa manera, el regidor també s’ha referit a la baixada del deute en l’Ajuntament de València, i ha subratllat les xifres de diferència entre els anys 2015 i la previsió per a 2018 que ha oferit l’alcalde.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 13 =

bombers
CCCC
bombers