25n
25N
25N

L'Ajuntament recupera competències en arqueologia

L'Ajuntament recupera competències en arqueologia
21/01/2020 -

La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha explicat que l’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals, aprovarà dijous en la comissió de Cultura (i la setmana pròxima en el Ple) la recuperació i supervisió dels projectes que afecten àrees de vigilància arqueològica, unes competències que es transferiran de la Generalitat al consistori.

Això suposarà, a la pràctica, acurtar els temps en els quals es concedeixen les llicències de diferents projectes en aquestes zones, ja que l’Ajuntament disposa de més personal tècnic que la Generalitat per a supervisar les actuacions arqueològiques que es desenvolupen a la ciutat de València.

La regidora Tello ha explicat que açò servirà per a impulsar de manera més ràpida l’avaluació arqueològica i l’impacte de les obres que tenen per objectiu la rehabilitació del patrimoni en el barri de Ciutat Vella, com és el cas del projecte previst en el Palau dels Eixarchs.

“És una justa demanda després que l’aplicació de la Llei de Patrimoni Cultural Valencià de 1998 concentrara quasi totes les competències d’arqueologia en la Conselleria de Cultura. Dues dècades després s’ha comprovat que aquesta centralització no ha redundat en una millora de la tramitació de llicències urbanístiques i, amb aquest canvi normatiu volem impulsar la recopilació d’informació sobre el passat material de la ciutat de València”, ha dit Tello.

De fet, una de les competències que recupera l’Ajuntament de València i que es treballarà de manera específica és la de supervisar i actualitzar el catàleg de béns i espais protegits de la ciutat en l’àmbit arqueològic, així com proposar la delimitació de noves àrees de vigilància arqueològica i la declaració de jaciments arqueològics com a BRL.

Per a Tello “estem davant una molt bona notícia per a l’Ajuntament de València, ja que la regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals recupera el control d’una activitat que afecta el seu patrimoni històric i a la gestió de la dinàmica urbanística i que, per tant, convé que siga gestionada des de l’experiència directa de l’àmbit municipal”.

ARQUEOLOGIA IMPULSA EL PROJECTE DE JURISTES

La regidora ha explicat que, d’altra banda, el servici d’Arqueologia ja treballa en l’avaluació de l’actuació municipal que construirà un edifici de vivenda pública en el solar del carrer Juristes, ja que en aquest cas es fa des de l’Ajuntament i se supervisa des de ja mateix. L’obra que farà Vivenda respectarà l’antic pati del Palau tardogòtic que existia abans en eixe indret i inclourà l’escala d’aquest, preservada actualment en els magatzems municipals.

Tello ha incidit en què “a partir d’ara supervisarem i informarem sobre totes les actuacions privades que fins ara no podíem. D’aquesta forma, l’Ajuntament estarà en tot moment assabentat de totes les actuacions que es fan a la ciutat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 5 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
diputacion covid19
informacion coronavirus