caixa popular

L'Ajuntament demana la retirada dels cartells sexistes d'un sindicat de policia

L'Ajuntament demana la retirada dels cartells sexistes d'un sindicat de policia
30/11/2017 -

El Govern Municipal ha expressat hui el seu rebuig “més absolut a qualsevol manifestació sexista, i ha demanat la retirada dels cartells masclistes que ha difós un sindicat de la policia local per a convocar els seus afiliats per al sopar de Nadal. Les paraules de l’alcalde han sigut clares: “Siga qui siga el responsable és un cartell impresentable”, per a demanar tot seguit la seua retirada.

L’alcalde Joan Ribó s’ha fet ressò del contingut d’aquest cartell davant les preguntes dels periodistes durant l’acte de germanor entre les Falles i el Tribunal de les Aigües. “És un cartell profundament masclista, profundament desagradable d’eixos que hauria d’esborrar-se perquè l’ús del cos de la dona com a mer reclam comercial és totalment intolerable”.

Ribó ha recordat la violència que pateixen cada dia les dones: “siga física, emocional o verbal, però també econòmica o mitjançant determinada publicitat que s’ha d’erradicar. Som una societat compromesa amb la igualtat, i així ho defén l’Ajuntament de València”.

En la mateixa línia s’ha manifestat la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, que en acabar el Ple Extraordinari Infantil celebrat en el marc del dels actes commemoratius del Dia Internacional de la Ciutat Educadora ha mostrat el seu “rebuig més absolut a aquests cartells que han despertat indignació en la societat valenciana que s’ha manifestat a través de les xarxes socials”.

“És certament inconcebible que l’any 2017 eixe tipus de cartells, eixe tipus d’imatges, siguen representatives de cap entitat. Hi ha coses que hui dia són intolerables. El sexisme és absolutament inadmissible i té unes conseqüències dramàtiques cada dia” ha explicat la regidora que, a més, ha recordat el treball de l’Ajuntament i de la societat en el seu conjunt per acabar en eixos estereotips.

“Treballem de manera conjunta per acabar amb eixos estereotips, amb la mercantilització grollera del cos de les dones, i eixos cartells contribueixen a un discurs masclista que la majoria de la societat vol erradicar. És intolerable. Esperem que es retiren immediatament i que siga l’última vegada que hàgem d’assistir a un reclam d’aquest tipus”, ha afegit.

Per la seua banda, la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha exigit al sindicat SPPLB la retirada immediata dels seus cartells masclistes, però també ha demanat una disculpa especialment amb les agents, amb les dones policies que són professionals i no l’entreteniment de ningú, com pretenen representar eixes imatges” ha afirmat la responsable de l’àrea de Protecció Ciutadana de l’Ajuntament de València.

“Els policies han de donar exemple en la seua lluita per la igualtat i afortunadament açò és el que fa la majoria” ha afegit Anaïs Menguzzato que ha reafirmat “el compromís d’aquest govern i el meu en la lluita contra el masclisme i la violència de gènere” i ha qualificat aquestes manifestacions del sindicat SPPLB com a “inacceptables”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − tretze =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios