25n
25N
25N

La ciutadania fa arribar a l'Ajuntament 852 peticions

La ciutadania fa arribar a l'Ajuntament 852 peticions
27/02/2017 -

La Comissió Permanent Especial de Suggeriments i Reclamacions ha abordat l’informe de queixes i suggeriments corresponent al període entre el 16 de gener i el 15 de febrer d’enguany, un mes en què l’Ajuntament ha rebut 852 peticions de la ciutadania: 54 reclamacions o queixes, 744 suggeriments, 48 peticions del Síndic de Greuges, tres peticions del Defensor del Poble i unes altres tres peticions que no entren en els anteriors apartats. Tot açò, mitjançant els diversos canals que l’Ajuntament de València posa a disposició dels veïns i les veïnes de la ciutat: la pàgina web, el telèfon, el registre d’entrada i la seu electrònica.

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha anunciat que s’estan estudiant noves fórmules, que se sumen a les ja implementades l’any passat, per millorar tot el procés de gestió dels suggeriments i les reclamacions de la ciutadania. “Estem en període de reflexió amb el personal tècnic del servici municipal d’Avaluació de Servicis i Qualitat, on està incardinada l’Oficina de Queixes i Suggeriments i de Relacions amb el Defensor del Poble i el Síndic de Greuges, per continuar millorant el servici que ofereix l’oficina a la ciutadania i la gestió de tota la informació. Per al Govern de la Nau és fonamental que la ciutadania tinga un canal clar tant per a criticar l’acció dels servicis municipals com per a ajudar a millorar-los. Una ciutadania activa és una ciutadania lliure i aquest és l’objectiu que perseguim al Govern de la Nau de l’alcalde Joan Ribó”, ha explicat Campillo.

Com a dada més destacable hi ha que la ciutadania fa arribar a l’Ajuntament de València el 78,52 per cent de les seues peticions mitjançant la pàgina web municipal, un canal que des de l’any passat presenta un disseny més clar per facilitar que els veïns i veïnes puguen accedir i enviar la seua petició d’una forma més senzilla.

Les àrees de Medi Ambient i Protecció Ciutadana són les que han rebut més peticions veïnals (180 i 126, respectivament), mentre que les de Mobilitat Sostenible i Participació, Drets i Innovació Democràtica són les que han rebut més peticions d’informes per part de l’Oficina de Suggeriments i Reclamacions, amb 14 i 12, respectivament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + divuit =