25n
25N
25N

L'Ajuntament ha actualitzat el Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire a València i el seu entorn metropolità

L'Ajuntament ha actualitzat el Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire a València i el seu entorn metropolità
02/05/2019 -

L’Ajuntament de Val√®ncia, junt amb l’administraci√≥ auton√≤mica i l’Autoritat Portu√†ria, ha actualitzat el Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire en la zona de Val√®ncia i el seu entorn metropolit√†. Aquesta modificaci√≥ s’ha publicat hui en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, l’objectiu de la qual √©s proporcionar a la ciutadania ¬ęuna millora en la qualitat de vida tant en el nucli urb√† com en les connexions amb l’√†rea metropolitana¬Ľ, com ha destacat l’alcalde Joan Rib√≥. Part de les mesures proposades ja estan sent executades per la Generalitat i l’Ajuntament de Val√®ncia.

¬ęLa salut √©s el m√©s important, i els ve√Įns i ve√Įnes de Val√®ncia han de poder respirar un aire net. No volem que la nostra ciutat arribe a tindre els greus problemes de contaminaci√≥ que tenen moltes altres ciutats europees, i per aix√≤ estem actuant en previsi√≥, sense perdre de vista que la qualitat de vida dels nostres barris dep√©n, precisament, de la qualitat de l’aire¬Ľ, ha afirmat l’alcalde Rib√≥.

L’actualitzaci√≥ del Pla respon a ¬ęles exig√®ncies que la normativa relativa a la gesti√≥ i avaluaci√≥ de la qualitat de l’aire ambient estableix enfront de determinades situacions de superaci√≥ de l√≠mits de contaminants i donada la necessitat d’actualitzar i reflectir noves mesures en les quals es contemplen en el document Plans per a la millora de la qualitat de l’aire de l’aglomeraci√≥ ES1016: L’Horta (Val√®ncia i entorn metropolit√†)¬Ľ, aprovat pel Consell en 2013.

Tal com especifica en l’actualitzaci√≥ del Pla, el document ¬ęse centra en el municipi de Val√®ncia, on s’han documentat els nivells m√©s alts de contaminaci√≥, i com a pol d’atracci√≥ responsable del tr√†nsit¬Ľ. Per aix√≤, entre les principals mesures es troba el desenvolupament del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de l’√†rea Metropolitana de Val√®ncia, basat en una visi√≥ a llarg termini del transport i la mobilitat que aconsegueix totes les formes de transport: p√ļblic i privat, persones i mercaderies, motoritzats i no motoritzats, aix√≠ com mudances i estacionament.

Aix√≠ mateix, s’inclou tot un diagn√≤stic dels nivells de contaminants en l’aglomeraci√≥ de l’Horta i un estudi dels nivells d’√≤xids de nitrogen a la ciutat m√©s detallat, a m√©s d’una an√†lisi en la mobilitat urbana a Val√®ncia.

En aquesta l√≠nia, des del Consistori s’han realitzat actuacions com la creaci√≥ de vials per al transport sostenible i no mecanitzat; la creaci√≥ de zones 20 i 30 en el centre urb√† i d’espais reurbanitzats on guanya espai el vianant. De la mateixa manera s’ha escoltat les aportacions d’altres municipis de l’√†rea metropolitana.

Quant a les propostes de la Generalitat, destaca la instal¬∑laci√≥ d’una nova estaci√≥ pertanyent a la Xarxa Valenciana de vigil√†ncia i control de la Contaminaci√≥ Atmosf√®rica, que vigile i controle els √≤xids de nitrogen, en la zona centre de Val√®ncia, aix√≠ com la realitzaci√≥ cada quatre mesos de campanyes de mesurament complement√†ries a la Xarxa Valenciana d’√≤xids de nitrogen per dosimetria passiva en col¬∑laboraci√≥ amb la Fundaci√≥ Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM).

D’altra banda, l’acord del Consell pel qual s’actualitza el Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire en la zona de Val√®ncia i el seu entorn metropolit√† ha sigut publicat hui en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos − 1 =