25n
25N
25N

L'Ajuntament manté una trobada amb els espais culturals de València per a tractar la reobertura

Acció Cultural, Protecció Ciutadana i Salut posen en comú les mesures de seguretat i prevenció en els espais culturals de la ciutat

L'Ajuntament manté una trobada amb els espais culturals de València per a tractar la reobertura
14/05/2020 -

Després de l’obertura d’arxius durant aquesta fase 0, els diferents espais culturals de la ciutat s’estan preparant per a poder obrir en les següents etapes. Per donar resposta als dubtes i interrogants sobre l’aplicació de les mesures de prevenció i els protocols de seguretat i higiene que s’han d’adoptar, aquest matí els regidors d’Acció Cultural, Salut i Protecció Ciutadana han mantingut una reunió telemàtica informativa amb els representants d’espais culturals privats, com teatres, sales de música, llibreries, societats musicals, bars culturals, estudis d’artistes o galeries. Cada local cultural té les seues particularitats, ja que són molt heterogenis, però hi ha molts punts en comú.

“L’objectiu principal de la trobada ha sigut respondre a les qüestions que ens han anat arribant des de diferents col·lectius i posar en comú alguns dels detalls en matèria d’aforament, seguretat, neteja, prevenció o senyalètica, per a la reobertura dels espais culturals a la ciutat”, ha explicat la regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, qui ha valorat que la reunió ha sigut “molt enriquidora en comptar amb les recomanacions i la informació del regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, i el de Salut i Consum i també Turisme, Emiliano García, els quals han explicat qüestions sobre la normativa i la preparació de la nova normalitat.

Els tres regidors han coincidit que la reunió ha sigut una “eina útil no només per informar les persones representants de les associacions i espais, sinó també per conèixer millor les necessitats i dubtes que sorgeixen per desenvolupar en aquest nou marc d’actuació i de la normativa”. A més, han afegit que “és positiu que hi haja una coordinació i una interlocució fluida entre els diferents representants, subratllant que és fonamental donar suport al sector cultural i generar tranquil·litat al públic per reactivar la tornada”.

Durant la reunió s’han plantejat des d’assumptes generals com el control de neteja i higienització i aforament, fins a altres més concrets com la manipulació de publicacions a les llibreries o les mesures de seguretat en els instruments de vent. També s’ha insistit en la importància d’assegurar el distanciament necessari i en una crida a la responsabilitat de tots. En aquest sentit, el regidor Cano ha proposat elaborar una guia sobre espais culturals, que responga a algunes qüestions en matèria de Seguretat Ciutadana. Finalment, les persones assistents han agraït als regidors aquest canal informatiu i de posada en comú, per treballar junts en la reactivació dels locals culturals.
Entre les associacions que han assistit, es troba l’Associació d’Empreses d’Arts Escèniques de País Valencià (AVETID), la Coordinadora de Societats Musicals federades de la Comunitat Valenciana (COSOMUVAL) al costat de la Federació Valenciana de Societats Musicals de la Comarca d’ València (lFVSMCV), també el Gremi de Llibrers i Fira de l’Llibre, representant de l’Associació de Bars Culturals (ABACU), l’associació de sales de música en directe, en Viu! o la Plataforma d’Iniciatives Culturals de València (PICUV).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 2 =