caixa popular

L'Ajuntament mantindrà congelats els impostos i taxes municipals

L'Ajuntament mantindrà congelats els impostos i taxes municipals
25/09/2017 -

La Comissió d’Hisenda ha aprovat hui les Ordenances Fiscals de l’Ajuntament de València per al 2018 i la 8a modificació de crèdit del Pressupost Municipal de 2017. De nou, el Govern Local mantindrà congelats els impostos i taxes, tal com ha avançat el regidor delegat d’Hisenda, Ramón Vilar, al terme de la reunió de la Comissió.

“La notícia de la proposta d’impostos i taxes per al 2018 és que no hi haurà variació en elles, és a dir, que seguirà la congelació de taxes i impostos l’any que ve”. El regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha avançat hui les grans línies de les Ordenances Fiscals per al 2018, que s’estan elaborant en l’actualitat.

Aquestes ordenances inclouen una novetat, que és la inclusió d’una taxa per la utilització i aprofitament privatiu i especial del domini públic per la instal·lació d’energia elèctrica, gas i hidrocarburs. “No és una taxa que afecte directament als ciutadans –ha subratllat Vilar- sinó a les grans companyies de distribució”, i es calcula que la recaptació per aquest concepte estarà al voltant dels 500.000 euros. “Veurem com es comporta aquesta ferramenta –ha explicat el regidor- i a actuar amb prudència pressupostària”.

En el seu conjunt, l’Ordenança Fiscal General tampoc pateix cap modificació, més enllà d’alguna qüestió de redacció per a aclarir elements que pogueren resultar confusos. Respecte a l’Impost sobre Béns Immobles, l’IBI, el Govern Local realitzarà novament, com cada any, una baixada del tipus municipal, amb l’objectiu que aquesta rebaixa absorbisca l’increment en l’impost que estableix el Ministeri d’Hisenda. “Concretament, el valor cadastral incrementat pel Ministeri és del 4% -ha explicat Vilar- i, per a compensar la pujada, nosaltres rebaixem el nostre tipus en l’ús residencial el 0,75%, amb la qual cosa aconseguim que es quede congelat”.

De fet, si l’Ajuntament no aplicara aquesta rebaixa i acceptara l’augment de valors cadastrals que proposa el Ministeri, “la pujada lineal de l’IBI en València seria del 4%, però no serà així”, ha assegurat Ramón Vilar. Amb aquestes condicions, l’estimació recaptació de l’IBI prevista per al 2018 rondarà els 220 milions d’euros.

A més de les previsions de recaptació de l’IBI, el regidor d’Hisenda ha avançat altres estimacions per a l’exercici 2018. Entre elles, sobre l’Impost d’Activitats Econòmiques, IAE, la recaptació del qual s’espera que estiga entorn dels 21 milions d’euros; o l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica, la recaptació de la qual baixarà com a conseqüència de l’aplicació de bonificacions als vehicles híbrids i de baixa contaminació que, ha assegurat el delegat, cada vegada són més nombrosos en el parc mòbil de la ciutat.

Vilar ha defés la política fiscal sobre els elements de mobilitat, a pesar “dels que ens critiquen i diuen que fem una gran pressió fiscal sobre els conductors de la ciutat: jo puc assegurar que el parc mòbil de València ha augmentat en 5.000 unitats entre automòbils i motocicletes. I, a pesar d’això, la recaptació prevista per a l’any que ve és una mica inferior a la d’aquest exercici”. De fet, en les tarifes fiscals sobre els turismes, per exemple, València se situa en percentatges molt inferiors a altres ciutats: Madrid té una pressió fiscal un 2,8% superior a la nostra; Barcelona, un 7% més; Màlaga, un 8%; Sevilla, un 6%; i Saragossa, un 10% major.

MÉS RECURSOS PER A L’AUTOPROTECCIÓ DE LA POLICIA LOCAL

La Comissió d’Hisenda ha aprovat també la 8a modificació de crèdits del Pressupost Municipal 2017, l’última de l’exercici. Del total modificat, Ramón Vilar ha destacat l’increment de 161.000 euros per a la Policia Local “que –ha recordat- sumats als 370.000 euros de la 6ª modificació, aprovada al juliol però que va entrar en disponibilitat fa pocs dies, suposa un total de 500.000 euros d’increment pressupostari dedicat a la Policia Local en 3 mesos”. Aquests recursos es destinaran fonamentalment a l’autoprotecció dels agents (jupetins antibales) i millora de la xarxa de comunicacions del cos, “que, en alguns casos -ha afegit- estava obsoleta després de dues dècades sense renovar”.

Finalment, es destinaran altres 800.000 euros de la modificació a actuar davant dels problemes de fluïdesa detectats en el Col·lector Nord, que se sumen als 500.000 euros de l’anterior modificació, destinats al mateix assumpte. “És un problema molt greu –ha denunciat Vilar- després de 20 anys sense mantenir el col·lector, que està consumint recursos de sanejament molt importants.

Al terme de la roda de premsa, i a preguntes dels periodistes, el regidor d’Hisenda ha avançat que el Pressupost Municipal per al 2018, que està en aquests moments en fase d’elaboració, “no serà expansiu i mantindrà uns nivells d’ingressos semblants als de 2017”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + un =

viva gym canovas
exposicion caps tallats