25n
25N
25N

L’Ajuntament licita l’obra per remodelar la zona d’accés al Parc del Gulliver

Campillo: “Volem dignificar la zona de pícnic i els accessos al parc infantil més visitat de València”.

L’Ajuntament licita l’obra per remodelar la zona d’accés al Parc del Gulliver
17/10/2020 -

El vicealcalde de València i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha anunciat l’aprovació del projecte tècnic per part de l’Organisme Autònom Municipal (OAM) Parcs i Jardins de les obres de remodelació de la zona d’accés al parc del Gulliver, així com la seua licitació. “Volem dignificar este espai, amb una zona de pícnic que, a l’igual que la zona infantil, és de les més utilitzades en la nostra ciutat”, ha explicat.

Amb esta remodelació de la zona d’accés, que serà licitada per un import màxim de 88.571,03 euros, IVA inclòs, es pretén crear una zona que complisca la seua funció d’espai lúdic, per a pícnic i activitats col·lectives, i que alhora actue d’avantsala del parc del Gulliver. Amb la intervenció se substituirà el paviment de llambordes que actualment es troba alçat, es remodelaran els accessos i es construiran nous recintes per a acollir de manera segura les màquines dispensadores d’aliments. El control d’accés serà un altre dels elements que es milloraran amb la substitució dels actuals torns per comptadors electrònics.

“A la ciutat de València el parc del Gulliver és tot un referent. De fet, és el parc infantil més visitat de València i un dels principals atractius de la ciutat per al turisme familiar des de fa 30 anys, per això considerem necessari dotar-lo dels accessos i les condicions més dignes possibles”, ha explicat Campillo. El parc se situa en el tram XII del jardí del Túria i està gestionat per l’OAM Parcs i Jardins. L’enorme figura de 70 metres d’envergadura, que representa al protagonista de l’obra de l’escriptor irlandés Jonathan Swift és una de les imatges icòniques de València: un gegant, com el del seu conte, sobre el qual els xiquets i les xiquetes -i també persones adultes-, poden jugar i llançar-se com els lil·liputencs del conte. Encarregat per l’Ajuntament de València en 1990 a l’arquitecte Rafael Rivera i a l’artista faller Manolo Martín, consta d’una estructura buida revestida de materials blans, formant sobre ella diferents zones de joc: tobogans, escales, passarel·les… tot, amb l’al·licient que l’entrada al recinte és totalment gratuïta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 17 =