caixa popular

L'Ajuntament posa en valor la gastronomia valenciana

L'Ajuntament posa en valor la gastronomia valenciana
03/07/2017 -

La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible i presidenta de la Fundació Turisme València, Sandra Gómez, ha destacat hui que la gastronomia “representa el 30 per cent de la despesa dels turistes, per darrere solament de l’allotjament” i ha assegurat que es tracta d'”un dels nostres principals trets d’identitat, un dels elements que millor defineixen i representen els costums i el caràcter valencià, i en aquest sentit, la paella és un element indispensable”.

En aquestes termes s’ha pronunciat durant la presentació del Paella Fòrum juntament amb el director regional de Relacions Institucionals de HEINEKEN Espanya, Pablo Mazo, i el president de l’Associació Wikipaella, Guillermo Navarro, a qui ha agraït el treball que, conjuntament amb la Fundació Turisme València, s’està desenvolupant per a impulsar i dinamitzar iniciatives entorn de la gastronomia.

El Paella Fòrum se celebrarà del 3 al 8 de juliol, en 11 restaurants amb un menú tancat de 20 euros per persona. A més, aquesta Setmana de la Paella, estarà amanida per l’exposició “Amstel Paella”, fotografies de Juan Terol centrades en els ingredients de la paella i el congrés “La Paella en el s. XXI: situació actual”, el futur d’un plat carregat d’història, recuperació d’ingredients autòctons, ús de llenya per a l’elaboració.

De fet, ha explicat que la gastronomia, pel seu impacte en el turisme, és un dels programes de producte entorn dels quals se sustenta el Pla Estratègic de Turisme València, aprovat per consens el dijous passat en el Ple municipal. “Estructurar l’oferta gastronòmica a través d’iniciatives com el Paella Fòrum, i comunicar-les correctament, suposa una oportunitat per articular el consum dels visitants, facilitant-los l’accés a aquesta oferta”, ha assegurat. “A més”, ha continuat, “ens permet fomentar el consum entre els mateixos valencians i valencianes, i generar una excusa per als nostres costums propis”.

Gómez ha assegurat que aquesta iniciativa va ser exposada al grup de treball del Producte Gastronòmic de la Fundació Turisme i, després de la seua valoració, va decidir incloure Paella Fòrum en l’agenda gastronòmica de la ciutat, pel valor d’aquesta iniciativa i per la seua aportació al conjunt de l’oferta gastronòmica de València. Així, ha emfatitzat que la paella “no és únicament el plat més destacat de la gastronomia valenciana, sinó que a més és un dels plats més reconeguts internacionalment, i un dels més representatius de la gastronomia del nostre país”.

Així mateix, ha agraït “la implicació en les iniciatives gastronòmiques” i “la dedicació” als xefs valencians, com Jose Andrés, María José San Román, Jesús Melero, Juan Carlos Galbis, Rafael Vidal, Rafa Margós, Alfonso Mira, Toni Montoliu, que participen en aquest esdeveniment.

En línies generals, el turisme gastronòmic representa una indústria global de 150.000 milions d’euros. Cada any, més de 7 milions de turistes internacionals realitzen activitats gastronòmiques durant la seua estada a Espanya. “Comptar amb un dels plats més internacionals suposa un avantatge competitiu per a València davant de qualsevol altre territori i hem d’aprofitar aquesta oportunitat”, ha remarcat.

“Hem de seguir reivindicant la seua procedència, treballar per preservar la seua singularitat i orientar esforços a potenciar i dinamitzar el seu consum”, ha reivindicat l’edil, per a qui és “important generar coneixement, impulsar experiències, establir espais d’oci i posar el focus en la creativitat per a convertir les idees en aparadors que ens permeten presentar l’oferta d’una manera diferenciada i motivar el consum”. “Sabem que València té molt a aportar a la gastronomia internacional i, el més important, estem compromesos a promoure aquesta aportació d’una manera conjunta”, ha conclòs.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − set =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris