25n
25N
25N

L'Ajuntament garanteix totes les inversions necessàries per al Palau de la Música

L'Ajuntament garanteix totes les inversions necessàries per al Palau de la Música
31/07/2019 -

L’Ajuntament ha aprovat en el ple celebrat hui «dotar econòmicament dels fons pressupostaris oportuns per a poder portar a terme les intervencions i inversions necessàries en l’edifici municipal del Palau de la Música, així com a dotar dels fons requerits que es deriven de les despeses extraordinàries que puguen sorgir en aquests mesos de reubicació de la programació». El Ple ha aprovat unànimement una moció en eixe sentit, a la qual ha incorporat també la realització d’una auditoria.

L’anterior acord, aprovat per unanimitat, figura com a primer punt de la proposta alternativa presentada per la regidora de cultura, Glòria Tello, a les mocions del grup municipal del Partit Popular i del grup Ciutadans respecte al Palau de la Música, la primera sobre el tancament per obres del Palau de la Música, i la segona sobre «el necessari full de ruta del Palau de la música».

En la proposta, l’equip de govern «es compromet a continuar treballant per la cultura i els seus espais a la ciutat, entre els quals el Palau de la música és, sens dubte, el màxim representant del potencial musical que tenim a València. Continuem fent d’ell el Palau de tots i totes, on la varietat d’activitats i estils, la transmissió de coneixements i l’excel·lència musical s’ofereixen al conjunt de la ciutadania per al seu gaudi i creixement personal».

En un segon punt d’aquesta alternativa a les dues mocions de l’oposició, «el Palau de la Música es compromet a facilitar informació de les reubicacions dels concerts i activitats programades a les persones usuàries i abonades, tan prompte com estiguen configurats els nous espais». En un tercer apartat s’afig que «la plantilla del Palau de la música serà degudament informada sobre possibles eventuals variacions en les seues condicions laborals», un aspecte al qual s’ha afegit posteriorment que «es negociaran les condicions de la seua nova situació».

Amb l’aprovació d’aquesta alternativa han decaigut les altres dues mocions, si bé les propostes que incloïen han sigut recollides en la proposta presentada per la regidora Glòria Tello després d’un debat en què l’oposició municipal, a través de les intervencions de Julia Climent (PP), Amparo Picó (Ciutadans) i José Gosálbez (VOX), ha criticat la gestió del Palau de la Música, especialment després de la caiguda d’una part del sostre en les seues dues sales principals, mentre que la regidora de Recursos Culturals, Glòria Tello, ha defensat les actuacions dutes a terme durant l’anterior mandat i ha informat, entre altres aspectes, que «ja s’ha reubicat el 60% de la programació de la pròxima temporada».

EDUCACIÓ INFANTIL I XEC ESCOLAR

D’altra banda, el Ple ha donat el seu suport majoritari, amb els vots dels regidors i regidores de l’equip de govern, a la proposta de la regidora d’Educació, Maite Ibáñez, perquè des de la delegació d’Educació i el Govern del Rialto «es generen les accions necessàries perquè abans d’acabar l’any en curse, s’atenga al mateix nombre de peticions de concessió de xec escolar que l’any 2018».

La proposta ha prosperat després de decaure la moció inicial de les regidores del Grup Popular, María José Català i Julia Climent en la qual demanaven que l’Ajuntament estenguera el xec escolar «a totes les famílies de València com a mecanisme d’escolarització universal de 0 a 3 anys, amb llibertat d’elecció de centre, destinant per a això la quantitat de 35 milions d’euros». En la moció inicial es proposava també ampliar les ajudes fins al mes de juliol «per a facilitar la conciliació laboral i familiar».

Els grups municipals d’oposició han rebutjat l’alternativa presentada després d’un debat el que Julia Climent, regidora del Partit Popular, ha defensat «la gratuïtat de l’educació infantil de zero a tres anys a través del xec escolar com a eina per a fer efectiva eixa universalització». Fernando Giner, de Ciutadans, ha donat suport a la proposta després d’assenyalar que «l’actual xec escolar és claríssimament deficient i ens porta a situacions incomprensibles».

Per part seua, la regidora d’Educació, Maite Ibáñez, ha reiterat la voluntat del govern municipal de «continuar impulsant el xec escolar, que se suplementarà en la quantitat necessària». Ha afegit que la prioritat serà atendre les rendes més baixes i «eliminar les barreres entre districtes». També ha recordat que el xec escolar «és una ajuda per a l’escola que no s’ha de confondre amb altres ajudes com aquelles que tenen per objectiu la conciliació de la vida laboral i familiar».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − setze =