25n
25N
25N

L'Ajuntament de València digitalitza tot el sistema tributari

És el primer gran Ajuntament a introduir el SIT i migrar cap a una gestió tributària sense papers

L'Ajuntament de València digitalitza tot el sistema tributari

El regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán, ha presentat el nou Sistema d’Informació Tributària (SIT) de l’Ajuntament de València, que permetrà digitalitzar tot el sistema de tributs, així com la migració al núvol convertint-se en el primer gran Ajuntament a incorporar aquest sistema i avançar cap a una gestió sense papers.

A partir del pròxim dilluns, aquest nou sistema estarà completament operatiu sense que es paralitze la gestió, ja que tots “els rebuts i domiciliacions que s’hagen emés abans del 9 de novembre s’incorporaran, immediatament, al SIT”, ha assenyalat Sanjuán. Així mateix, aquest sistema no només agilitzarà els tràmits, sinó que reduirà els desplaçaments de la ciutadania en digitalitzar-se els tràmits tributaris.

En aquest sentit, Sanjuán ha explicat que “el nou sistema aportarà nombrosos avantatges a les veïnes i els veïns de la ciutat a l’hora de tramitar les seues gestions amb l’Ajuntament”. En aquesta línia, ha assegurat que, en un futur, es podrà atendre la gestió de tributs per videoconferència o per telèfon i els ajornaments i bonificacions s’atendran de manera telemàtica. Així, segons Sanjuán, “estem migrant tota la gestió tributària a una tramitació sense papers i en xarxa i els veïns i veïnes s’estalvien desplaçaments, tràmits i temps i es podrà funcionar d’una manera més senzilla”.

Finalment, el SIT afavorirà la interoperabilitat amb altres administracions, entitats i amb el col·legi notarial, donarà major capacitat d’autogestió al contribuent, es coordinarà amb les dades de l’Institut Nacional d’Estadística, i agilitzarà la matriculació de vehicles, o els beneficis fiscals de les famílies nombroses i la diversitat funcional. A més, Sanjuán ha destacat que “per a arribar més i millor a la ciutadania, s’estan estudiant noves vies d’interacció amb el contribuent que no necessiten un certificat electrònic”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − cinc =

CCCC