25n
25N
25N

L'Ajuntament finalitzarà la rehabilitació dels principals carrers de la 'Zona 0' del Cabanyal

L'Ajuntament finalitzarà la rehabilitació dels principals carrers de la 'Zona 0' del Cabanyal
20/09/2019 -

La reurbanització del carrer dels Àngels, en el Cabanyal, començaran a l’octubre i s’executaran, amb un pressupost de 347.540,57 euros, en tres mesos. La Junta de Govern Local, que ha adjudicat hui el contracte d’aquestes obres, emmarcades en els treballs reurbanització de l’esmentat barri, també ha aprovat, entre altres assumptes, el projecte d’Ordenança de Control de Mosquits que, encara que té caràcter preventiu, contempla sancions.

La portaveu i vicealcaldessa, Sandra Gómez, i el portaveu i vicealcalde, Sergi Campillo, han informat d’aquests i altres acords de govern com l’adjudicació del contracte del subministrament i instal·lació per a millorar l’enllumenat públic en diverses zones de la ciutat de València, i l’aprovació del projecte de renovació de les canonades del pont de Campanar per a millorar el subministrament d’aigua en la zona Nord de València. Respecte als temes socials, han destacat, la decisió adoptada per al desenvolupament d’un programa d’atenció social i formació de la població en situació d’exclusió social en els Poblats Marítims, i les ajudes rebudes per a la reposició i renovació de llibres de text i material curricular en els col·legis municipals per al curs 2019-2020.

Pel que respecta a les obres del carrer del Àngels, la portaveu i vicealcaldessa, Sandra Gómez, ha explicat que amb aquests treballs culminaran els treballs de reurbanització i rehabilitació urbanística dels principals carrers de l’anomenada “zona zero”. Així, ha parlat “de l’aposta que l’Ajuntament ha realitzat per a regenerar i renovar urbanísticament el Cabanyal i el Canyamelar”, i ha recordat que dins d’aquesta actuació global ja s’han dut a terme molts treballs i altres es troben actualment en execució.

“Una vegada executades les obres del carrer dels Àngels es convertirà en una via preferent per als vianants, disposant d’una calçada de 3,00 m per al pas de vehicles de residents”, ha afegit la regidora, responsable de la Regidoria de Renovació Urbana.

PREVENCIÓ DELS MOSQUITS I ALTRES ASSUMPTES

Pel que fa al projecte d’Ordenança per al control de mosquits amb rellevància per a la salut pública en el municipi de València, el portaveu i vicealcalde, Sergi Campillo, ha informat “que es tracta d’una normativa pionera en l’Estat”.

L’Ordenança contempla sancions des de 25 euros a 3000 per als qui afavoreixen la reproducció de mosquits en aigües estancades en propietats privades “amb la finalitat d’evitar pràctiques que acaben sent vivers per al mosquit tigre, que poden arribar a transmetre algunes malalties importants”. D’aquesta manera, ha explicat, l’Ajuntament pretén regular els hàbits i costums de la ciutadania, “sense la qual seria impossible controlar la població d’aquests animals”.

Sergi Campillo també ha donat compte de l’adjudicació dels treballs de subministrament i instal·lació per a la “millora de l’enllumenat públic en diverses zones de la ciutat de València”, que està dividit en 6 lots. “Es tracta d’un contracte que respon al compromís d’execució de dues propostes aprovades per la ciutadania en el procés de participació ciutadana de 2018 i que consisteix en la instal·lació d’il·luminació sota els ponts del jardí del Túria i en altres actuacions de millora de l’eficiència energètica en altres punts de la ciutat”. Es duran a terme amb un pressupost d’1.453.953,15 euros.

D’altra banda, tal com també s’ha acordat hui en la Junta de Govern Local, amb un muntant de 811.415,47 euros, es renovaran canonades del Pont de Campanar per a reforçar el servici d’aigua en la zona Nord de València. En aquest punt Sandra Gómez ha explicat que de l’execució de les obres s’encarregarà l’empresa EMIVASA actual gestora del servici de proveïment d’aigua potable a la ciutat de València, amb un termini de tretze mesos, i ha ressaltat que aquest projecte és part integrant del Pla d’Inversions en la Xarxa de Distribució d’Aigua Potable de l’exercici 2019, aprovat per acord del Ple de desembre de 2018.

Finalment, a instàncies del Servici de Benestar Social i Integració, la Junta de Govern Local ha aprovat la segona pròrroga del conveni de col·laboració amb l’associació Brúfol per al desenvolupament d’un programa d’atenció social i formació de la població en situació d’exclusió social especialment provinent dels poblats marítims. Aquest programa està dirigit a les dones amb nens que pertanyen a minories ètniques dels poblats marítims, i compta amb 40.000 euros de les arques municipals.

I a proposta d’Educació, l’equip de govern ha acceptat les ajudes concedides per la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport (un total de 48.435,92 euros) per a la reposició i renovació de llibres de text i material curricular, per al curs escolar 2019-2020 en els centres docents de titularitat municipal CEIP Benimaclet, CEIP Santiago Grisolia i CEIP Fernando dels Ríos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 5 =

CCCC
torrent