25n
25N
25N

L'Ajuntament augmenta el pressupost d'inversions a la ciutat fins als 76,6 milions d'euros

iStock.com/RomanBabakin

L'Ajuntament augmenta el pressupost d'inversions a la ciutat fins als 76,6 milions d'euros
03/07/2019 -

L’Ajuntament de València ha augmentat en més del doble el pressupost d’inversions per a la ciutat en 2019. Així, si el pressupost inicial del present exercici comptava amb 76,6 milions d’euros per a inversions, gràcies a les modificacions de crèdit (l’última, realitzada fa pocs dies), ha aconseguit incrementar aquest pressupost en 83,1 milions d’euros més, fins a arribar a un muntant total de 159,7 milions d’euros per a inversions als barris. A 30 de juny, dels 76,6 milions de pressupost inicial per a inversions, ja estan adjudicats 59 milions d’euros. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha valorat positivament aquestes xifres, «conseqüència d’una gestió responsable, eficaç i eficient, que ens permet invertir més als barris».

«A més de la despesa corrent que permet assumir la gestió diària de la ciutat, València està en marxa i, bona prova d’això, són les inversions als barris, reflectides tant en els pressupostos generals, com en l’adjudicació de partides d’inversió per a projectes concrets als nostres barris», ha expressat l’alcalde de València, Joan Ribó.

El desglossament del pressupost d’inversions contempla un total d’inversions autoritzades per valor de 83,6 milions d’euros, superant així els 76,6 milions que es van pressupostar inicialment per a inversions. Les inversions autoritzades són aquelles amb els plecs ja publicats. A més, cal destacar que la inversió compromesa de projectes ja adjudicats ascendeix fins als 59 milions. És a dir, la inversió compromesa, a 30 de juny de 2019, suposa ja un 77% de les inversions pressupostades inicialment en el present exercici.

Finalment, les obligacions reconegudes (és a dir, amb la certificació ja aprovada, pagada o pendent de pagament per part de la Tresoreria Municipal) ascendeixen a un total de 25,1 milions d’euros. D’aquesta manera, el pressupost inicial d’inversions es multiplica «gràcies al romanent de tresoreria i la gestió responsable realitzada, i als projectes compartits amb altres administracions (EDUSI, ARRU, PIP) que poden ser executats en diferents anualitats, sense que decaiguen», ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × quatre =