25n
25N
25N

L'Ajuntament augmenta en 166 les places per a persones migrants que s'han quedat sense llar per la COVID-19

L'Ajuntament augmenta en 166 les places per a persones migrants que s'han quedat sense llar per la COVID-19
24/04/2020 -

La vicealcaldessa i portaveu del Govern municipal, Sandra Gómez, ha anunciat aquest divendres que l’Ajuntament de València ha augmentat en 116 les places per a persones migrants que s’han quedat sense llar a conseqüència de la crisi sanitària generada per la COVID-19. En total, són 458 les places que s’ofereixen per allotjar aquestes persones que, “a causa de la situació que estem vivint, es troben sense treball i sense cap mena de prestació”.

“Estem vivint un increment de persones sense llar sobrevingudes, que hem d’atendre des de l’àrea d’Immigració”, ha explicat Sandra Gómez en la roda de premsa posterior a la Comissió de Seguiment de la crisi del coronavirus i la Junta de Govern Local. La compareixença, presidida per l’alcalde, Joan Ribó, i en què també ha participat el vicealcalde, Sergi Campillo, s’ha pogut seguir en directe a través de la sala de premsa virtual i el compte institucional de Twitter @AjuntamentVLC.

“Desgraciadament molta gent treballa amb la població migrant fora de mercat, moltes persones es veuen obligades a treballar en negre, persones treballadores de la llar, persones que treballen en servicis o en obres i que, a causa de la crisi que estem vivint, es troben sense treball, però també sense cap mena de prestació”, ha manifestat la regidora. “Per això estem augmentant cada dia el nombre de places”.

Des que va començar la crisi, l’Ajuntament ha incrementat en 166 les places per allotjar persones migrants que s’han quedat sense llar a conseqüència de la pandèmia. “En total, si les sumem a les 292 amb les quals ja treballàvem, actualment oferim 458 places”. L’edil ha precisat que aquest divendres la Junta de Govern Local ha ampliat en 20 places l’oferta d’allotjament disponible, “ja que hem subscrit un conveni amb el Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana, que té un alberg”, la qual cosa se suma a “altres acords anteriors com el que s’ha fet amb la Fundació Per Amor a l’Art, l’Hogar San José de Godella i les mateixes instal·lacions municipals”.

D’altra banda, la Junta de Govern també ha acordat aquest divendres l’adquisició, pel tràmit d’emergència, de material d’autoprotecció per a la Policia Local, concretament 300 jupetins. Això “ens permetrà que cada policia, també el nou personal que ha entrat, tinga el seu propi jupetí per evitar riscos de contagi, ja que cadascú podrà fer-se càrrec del seu propi material personal”.

Així mateix, Sandra Gómez ha fet referència a la represa del servici municipal d’expedició de certificats digitals des de dimarts passat. “A través del web de l’Ajuntament o a través del telèfon d’informació 010, donem cita prèvia perquè qualsevol ciutadà puga sol·licitar el certificat digital perquè no es facen cues, que estiga tot molt reglamentat, que es mantinga la distància de seguretat oportuna, alhora que donem un servici que està sent fonamental en aquesta crisi, ja que no es poden fer els tràmits de manera presencial amb les Administracions Públiques”. Segons la vicealcaldessa, “això ens ajudarà a poc a poc a introduir cada vegada més l’hàbit que ens relacionem amb l’Administració a través dels nostres certificats digitals”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + tres =