25n
25N
25N

L'Ajuntament aprova hui la nova estructura de Govern de València

L’organització de l’executiu local s’aprovarà sense saber encara el seu ‘malnom’ oficial: La Nau II o Rialto

L'Ajuntament aprova hui la nova estructura de Govern de València
18/07/2019 -

Hui, encara que un dia més tard del que s’havia promés, se celebra el Ple d’Organització a l’ajuntament de València. Després d’unes llargues negociacions de quasi 50 dies amb repetits alts i baixos, Compromís i el PSPV van aconseguir un acord de govern la setmana passada que hui, en forma d’àrees i delegacions, es formalitzarà. La formalització d’un pacte encara per batejar.

Amb els vots a favor de les dues formacions progressistes, sumaran la mateixa majoria absoluta que va permetre la investidura de Joan Ribó, i aprovaren la nova estructura. Una estructura que passa de deu a nou àrees, i en la qual els grups han d”absorbir’ les competències que han deixat les vacants d’UP. La formació habitada, abans València en Comú, no va superar la barrera electoral en els anteriors comicis.

El ple d’Organització estava inicialment programat per a ahir. No obstant això el mateix alcalde, Ribó, va assenyalar que malgrat que els temps precipitats no va haver-hi més opció que retardar-lo: “Es deu a una qüestió molt senzilla. Per a la convocatòria del ple han de passar 48 hores. El divendres no vam poder arribar”. Així, els expedients necessaris per a demanar la convocatòria del ple es van presentar el dilluns d’aquesta setmana, per la qual cosa el matí del dimecres no entrava en el termini de dos dies.

Atabalats

Malgrat que hui s’aprova l’estructura de govern gràcies a un acord aconseguit entre les dues formacions, aquest encara no és públic. Segons assenyalen des de l’Ajuntament, encara queden “algunes correccions”, encara que sí que han transcendit alguns detalls de mà de Ribó. Aquest va assegurar ahir que anaven “una mica atabalats” i que, després de dir en anteriors ocasions que l’acord estaria abans del ple, finalment serà “en la setmana”.

L’acord, no obstant això, no haurà d’esperar més. S’espera que, després del ple, es presente als mitjans aquest acord programàtic “en les dues llengües i corregit”. Un document que amplia els 35 punts de l’anterior: “Ho hem diversificat molt més. Crec que anem per 65“.

Després de l’aprovació de l’estructura de govern aquest seguirà, no obstant això, sense un ‘malnom’ oficial. L’anterior legislatura es va dir Govern de la Nau per l’acord signat entre el PSPV, Compromís i València en Comú en La Nau de la Universitat de València. Ara sembla inclinar-se pel Govern del Rialto, on van celebrar una de les primeres reunions: “A mi em dóna el mateix, Rialto o Nau II…”. Encara que, assenyala, és “millor canviar” una mica de nom.

Traspassos

I és que, encara que es parla de revalidació progressista, la desaparició d’un dels tres socis al costat de les cares noves canvia a l’executiu local, les responsabilitats del qual s’han repartit. La Coordinació General de Participació, Drets i Innovació Democràtica ha passat al PSPV amb Ramón Vilar. També ha passat als socialistes Transparència i Govern Obert, i Participació Ciutadana i Acció Veïna, amb Elisa Valía.

Maite Ibáñez, també del partit socialista, està ara al capdavant de Cooperació al Desenvolupament i Educació, la regidoria més visible de València en Comú amb María Oliver abans al capdavant. Habitatge ha passat a Compromís amb Isabel Lozano, i Emergència Climàtica i Transició Energètica -abans Energies Renovables i Canvi Climàtic- al PSPV amb Alejandro Ramón.

Acció Cultural també ha passat al PSPV, de nou amb Ibáñez, que també adquireix Joventut. Innovació i Gestió del Coneixement el portarà ara Carlos Galiana, de Compromís. Pere Fuset coordinarà ara l’àrea d’Educació, Cultura i Esport -abans Educació, Joventut i Esports- Així, set han anat als socialistes i tres a Compromís.

Estructura del nou govern progressista

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 6 =