25n
25N
25N

El clúster sanitari valencià es reforça per a mantenir el nou model productiu

Puig ha anunciat una línia d’ajudes de 4 milions d’euros per a les empreses que s’han readaptat per a proveir de material sanitari a la Comunitat Valenciana

El clúster sanitari valencià es reforça per a mantenir el nou model productiu
07/08/2020 -

La pandèmia de la Covid-19 va portar a moltes empreses valencianes a la readaptació i reestructuració per a proveir de material sanitari a la ciutadania. Un canvi de rumb que va suposar un esforç econòmic i de personal que ha obert les portes a la creació del nou clúster sanitari valencià. Ara, és moment de mantenir i consolidar aquest canvi productiu de tantes empreses que van apostar per reinventar-se en plena crisi sanitària.

D’aquesta manera, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat l’obertura d’una línia específica per valor de 4 milions d’euros amb la qual “es farà costat a les empreses que han fet canvis substancials per a garantir la major part possible de subministraments propis per a la Comunitat Valenciana, al mateix temps que han afavorit la internacionalització i l’obertura de mercats per a la venda de productes de qualitat de l’àmbit sanitari”.

Així, les ajudes van dirigides a empreses que han adaptat la seua activitat amb l’objectiu de ser capaços de fabricar material sanitari a gran escala, com a productes sanitaris, equips hospitalaris i mèdics – inclosos respiradors, equips de protecció o eines de diagnòstic –, desinfectants, eines de recollida i tractament de dades o medicaments i vacunes contra la Covid-19.

Les subvencions cobriran fins al 75% dels costos subvencionables, amb un màxim de 400.000 euros, i l’import mínim del projecte d’inversió sol·licitat és de 100.000 euros. Així mateix, les inversions subvencionades hauran de mantindre’s inalterades durant almenys 5 anys. I és que l’objectiu no és un altre que afermar el clúster sanitari valencià per a reforçar a la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, Ontinyent ja s’ha alçat com l’epicentre del clúster tèxtil sanitari, sota la marca Tèxtil Ontinyent. 15 empreses locals s’han unit per a la fabricació de mascaretes i altres productes de protecció individual que contribuiran a no dependre de tercers països, però també a la creació de noves línies de producció per a la indústria valenciana i, per tant, de nous llocs de treball.

Després de la primera gran onada de la Covid-19, és moment de reforçar tot el sistema sanitari i, sens dubte, aquest clúster permetrà a la Comunitat Valenciana estar més preparada. Però no és l’única mesura. I és que, després de l’aprovació del pla per a la reconstrucció, que recull més de 300 mesures, s’ha posat especial atenció a la sanitat pública amb propostes que van des de la reversió de les privatitzacions i augment de les plantilles sobre la base de criteris epidemiològics i demogràfics fins a la creació d’un pla de provisió de material, un canal de distribució de test o reforçar els centre d’atenció primària, que tan essencials han sigut en els moments més durs de la pandèmia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − 4 =