caixa popular

Quasi 10 milions d'euros per als municipis de la Comunitat Valenciana afectats pels temporals

Quasi 10 milions d'euros per als municipis de la Comunitat Valenciana afectats pels temporals
29/11/2018 -

Els municipis de la Comunitat afectats pels temporals de finals de 2016 i del mes de gener de 2017 rebran prop de 10 milions d’euros, segons la resolució de la Secretaria d’Estat de Política Territorial per la qual s’acorda l’assignació de subvencions per danys en infraestructures municipals i xarxa viària de les entitats locals, que publica aquest dijous el BOE.

L’assignació de les subvencions es tramita a través de les diputacions provincials: la d’Alacant rebrà per a les diferents localitats afectades un total de 5.142.922 euros, la de València 4.179.504 euros i la de Castelló 55.213 euros.

El delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, ha remés una carta a tots els alcaldes dels municipis beneficiats amb aquestes ajudes informant d’aquesta resolució i ha destacat l’acció del Govern per a donar eixida al Reial decret 2/2017, la tramitació del qual “s’ha retardat notablement a causa de les retallades adoptades per l’anterior Executiu“, ha destacat en un comunicat.

A través d’eixe Reial decret 2/2017 es van adoptar mesures urgents per a pal·liar els danys causats pels temporals de pluja dels últims mesos de 2016 i les que després es van produir el gener de 2017. En els mesos posteriors, els ajuntaments que van patir danys en els seus béns i instal·lacions municipals pels temporals van remetre la identificació de les instal·lacions afectades i el projecte de reparació o rehabilitació corresponent amb la quantificació econòmica per a poder accedir a les subvencions.

Els projectes van ser informats i dictaminats favorablement per la Comissió d’Assistència als subdelegats del Govern de cadascuna de les tres províncies valencianes, però “diverses circumstàncies lligades a la dotació pressupostària en els PGE 2018 van retardar la tramitació de l’expedient global, una situació que ha sigut resolta a través de la resolució publicada avui en el BOE”.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 3 =