25n
25N
25N

5,9 milions en ajudes per a "millorar l'atenció primària de 128 municipis"

5,9 milions en ajudes per a "millorar l'atenció primària de 128 municipis"
28/12/2019 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha manifestat aquest dissabte que amb la tercera convocatòria d’ajudes a municipis “s’han concedit un total de 5.930.814 milions d’euros destinats a millorar les infraestructures d’Atenció Primària de 128 municipis de tota la Comunitat Valenciana”.

Barceló, que ha visitat el consultori auxiliar de Sot de Ferrer, del departament de salut de Sagunt, ha remarcat que “el març de 2018 es va llançar la primera convocatòria del Pla d’Intervencions Arquitectòniques en Consultoris (PIAC) amb un pressupost d’1.820.486 euros, de la qual es van beneficiar 46 municipis; la segona convocatòria, per import d’1.381.152 euros, va concedir subvencions a 20 municipis; i la tercera edició del PIAC contempla un total de 2.729.175 euros per a 62 municipis més”, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Un dels municipis beneficiats és Sot de Ferrer, el consultori que ha visitat la consellera, acompanyada per l’alcalde, Ramón Martínez; el director territorial de Sanitat a Castelló, Edelmiro Sebastián; el gerent del departament de Sagunt, José Luis Chover; i la directora d’Atenció Primària, Susana Martínez.

Gràcies a la subvenció del PIAC, el consultori auxiliar de Sot de Ferrer ha pogut “reparar patologies en la fonamentació del mur de càrrega, així com clivelles i humitats en els paraments verticals; s’han substituït els cairats de fusta del forjat i la fusteria de fusta de les finestres; s’ha creat una condícia adaptada i s’ha millorat l’accessibilitat amb l’eliminació les barreres arquitectòniques en l’accés al consultori”.

Així mateix, amb l’import de l’ajuda s’han pogut reparar també les filtracions d’aigua pluvial i s’ha dotat al centre d’enllumenat d’emergència, senyalització i elements per a l’extinció d’incendis. Ara, a més, totes les consultes disposen de llum natural i s’han reposat totes les instal·lacions obsoletes.

MENYS DE 1.000 HABITANTS

Des de la Conselleria han destacat que “la meitat dels municipis que reben ajudes per a remodelar els seus consultoris auxiliars a través del Pla d’Intervenció Arquitectònica en Consultoris (el 47,8%) tenen menys de 1.000 habitants i el 80,6% dels pobles de la Comunitat Valenciana beneficiats a través d’aquest programa d’ajudes no sumen els 5.000 veïns”.

Per això, han explicat que “l’objectiu principal d’aquests prop de 6 milions d’euros en subvencions atorgades a través del PIAC per a abordar obres de reforma, reparació, restauració, rehabilitació, conservació i manteniment de consultoris auxiliars és humanitzar els espais on més hores passen els usuaris, per a donar un impuls a l’Atenció Primària, especialment en aquells municipis més despoblats de la Comunitat”.

L’alcalde de Sot de Ferrer, municipi que té 428 habitants, ha ressaltat durant la visita la “importància que té per al municipi la rehabilitació d’aquest consultori, gràcies a la subvenció concedida per la Conselleria de Sanitat Universal”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 4 =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent