25n
25N
25N

Les ajudes a la dependència arriben a 93.803 persones en la Comunitat Valenciana a través d'algun servei o prestació

Les ajudes a la dependència arriben a 93.803 persones en la Comunitat Valenciana a través d'algun servei o prestació
16/05/2020 -

El sistema d’atenció a la dependència de la Comunitat Valenciana ha continuat funcionant durant l’estat d’alarma decretat per la Covid-19 i atén, en aquests moments, a 93.803 persones a través d’alguna mena de servei o prestació econòmica, segons ha informat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

“La Conselleria ha fet un gran esforç perquè la gestió i la tramitació de les prestacions i serveis a les persones en situació de dependència continuara prestant-se i no es veren ressentida”, ha manifestat Oltra, qui ha incidit en què aquest treball ha permés arribar a les 93.803 persones, la xifra més alta des que es va aprovar la llei, segons ha recollit la Generalitat en un comunicat.

Igualtat va dictar una resolució a l’inici de l’estat d’alarma, destinada als serveis socials municipals, en la qual s’establia “el caràcter d’urgència d’aquestes prestacions” i per tant s’instava als ajuntaments a tramitar la seua concessió encara a l’espera de comptar amb tots els informes preceptius, que es remetran una vegada normalitzada la situació.

En aquests casos, estan sent els equips d’atenció primària dels serveis socials els encarregats de detectar aqueixa urgència i comunicar a la Conselleria aquelles sol·licituds de dependència que hagen de tramitar-se, igual que ocorre amb les peticions de la renda valenciana d’inclusió, que s’estan gestionant amb caràcter urgent per la situació d’especial vulnerabilitat arran de la pandèmia.

Oltra ha indicat que durant el mes d’abril passat s’han rebut un total de 4.013 noves sol·licituds, la xifra més alta en el que va d’any, la qual cosa suposa que des del mes de gener passat la Conselleria ha rebut un total d’11.899 sol·licituds noves.

Segons la vicepresidenta “la gestió de les ajudes per a les persones dependents és una prioritat per al Consell del Botànic, juntament amb la renda valenciana d’inclusió, ja que ambdues són prestacions dirigides als col·lectius més vulnerables”.

“Amb aquest objectiu s’han redoblat esforços durant la pandèmia perquè l’atenció continue millorant”, ha incidit la vicepresidenta, qui ha afegit que així continuarà sent durant la desescalada.

En aquest sentit, ha explicat que en el procés de reincorporació dels i les professionals als equips d’atenció primària, els primers equips que hauran de completar-se són aquells que gestionen la tramitació de la renda valenciana d’inclusió, les prestacions econòmiques individualitzades i les prestacions econòmiques individualitzades d’infància.

Seguidament es realitzarà la incorporació fins a completar l’equip encarregat de la tramitació, valoració i seguiment de les persones en situació de dependència i, finalment, la resta de persones de l’equip en funció de les necessitats detectades en la població de dret, quedant això últim a criteri de la direcció de l’equip de serveis socials.

La vicepresidenta ha aprofitat per a destacar el compromís i el treball de milers de treballadors i treballadores, tant dels serveis d’atenció primària municipals, com de la Conselleria, “que s’han bolcat en què el sistema d’atenció a la dependència continuara funcionant també en ple estat d’alarma”, ha declarat.

ABRIL: LA NÒMINA MÉS ELEVADA DE 2020

La vicepresidenta ha assenyalat que gràcies al fet que la tramitació de la dependència s’ha mantingut durant l’estat d’alarma, aquest mes s’han abonat 40,5 milions d’euros corresponents a la nòmina d’abril, endarreriments i retroactivitat, i s’ha aconseguit la quantitat de 119 milions d’euros abonats des del mes de gener. Aquesta xifra és la més alta destinada a dependència en el que va d’any.

Aquestes ajudes, ha declarat Oltra, “són encara més importants en aquests temps de pandèmia pel fet que s’ha incrementat la vulnerabilitat i el nombre de persones que amb urgència necessitaven ser ateses”.

Al llarg del passat mes d’abril es van tramitar un total de 2.551 expedients, una dada que si es comptabilitza des de juliol de 2015 aconsegueix la xifra de 97.205 persones els expedients de les quals han sigut introduïts dins del sistema d’atenció a la dependència.

Les 93.803 persones en situació de dependència de la Comunitat Valenciana incloses actualment en el sistema reben atenció especialitzada a través de serveis residencials o de dia o una prestació econòmica per cuidador de l’entorn familiar, tal com el sol·licitant i la seua família i el treballador social acorden com a millor recurs per a la situació personal del demandant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − set =

Informacion coronavirus