caixa popular

Suport a l'horta amb ajudes per a agricultors i ramaders

Suport a l'horta amb ajudes per a agricultors i ramaders
25/01/2018 -

L’Ajuntament de València bonificarà el 95 % de la quota integra de l’Impost de Béns Immobles de naturalesa rústica i ramadera. Així s’ha aprovat al Ple municipal per unanimitat, en una moció alternativa on també s’insta el Govern de l’Estat que es reduïsca el màxim possible el mòdul que aplica a l’activitat agrària per a la propera campanya de la renda de l’any 2017.

A més, el Ple insta tant el Ministeri d’Agricultura com la Conselleria d’Agricultura a elaborar un pla per a la modernització del regadiu, amb especial atenció a l’estalvi, la depuració terciària, el reciclatge i la reutilització d’aigües depurades que contribuïsca a pal·liar el dèficit hídric estructural de la Comunitat Valenciana. Un fet, el dèficit hídric, que també es vol pal·liar demanant la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que construïsca nous pous de sequera a l’àmbit de la Vega de València.

La regidora del Partit Popular, Maria Àngels Ramón-Llin, ha exposat a l’hemicicle algunes de les dificultats que pateixen els llauradors, com ara la sequera, les adversitats climàtiques, les noves plagues i malalties o la volatilitat dels mercats. “Uns problemes que el mateix sector ha traslladat a tots els grups polítics”, ha apuntat Ramón-Llin. Per la seua banda, Narciso Estellés, de Ciutadans, ha destacat que “l’horta a la zona sud de València s’està convertint en un abocador”.

La regidora d’Agricultura, Horta i Pobles de València, Consol Castillo, que ha mostrat la seua satisfacció per l’acord, ha criticat que durant “els 24 anys de govern del PP a la ciutat, l’agricultura ha estat un tema menor i no se n’ha parlat”. A més, ha destacat que quan s’ha degenerat una zona de la ciutat durant tant de temps, és molt costós recuperar-la.

EQUIPARACIÓ SALARIAL

El Ple municipal també ha aprovat per unanimitat instar el Govern estatal la progressiva equiparació salarial de la Policia Nacional i Guàrdia Civil amb altres cossos policials, de forma que en 2020 s’arribe a l’equiparació en relació amb tots els aspectes retributius: el complement específic, les hores extra, els complements per nocturnitat i el seu reflex a les cotitzacions a la Seguretat Social i les seues pensions. Així s’atén a les demandes unànimes de les organitzacions sindicals de Policia i a les associacions de la Guàrdia Civil davant “d’un tracte desigual i injust” en la seua retribució respecte als Mossos d’Esquadra, la Policia Foral i l’Ertzaintza.

Davant la impossibilitat que representants de Jusapol participaren al debat, en tractar-se d’una associació d’ambdós cossos que no està registrada, ha estat la regidora de Ciutadans María Dolores Jiménez la que ha llegit el seu comunicat, i qui també ha criticat els reduïts salaris d’estos. “Amb igual treball, mateixa dedicació i idèntica responsabilitat els corresponen els mateixos drets”, ha subratllat el regidor del PP Alfonso Novo. Per la seua banda, la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha destacat eixa necessitat d’exigir una retribució igual al Govern d’Espanya davant el consens social existent i també ha apuntat la necessitat de cobrir les places vacants a Policia Nacional.

MOBILITAT A LA CIUTAT

Un altre tema tractat al debat de l’hemicicle ha estat la mobilitat de la ciutat de València, després de la trobada de l’alcalde amb associacions veïnals i col·lectius empresarials el passat 9 de gener. Un debat que s’ha iniciat amb la intervenció del representant de FOTUR (Federació d’Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins a la Comunitat Valenciana) i d’AEDIVA, qui ha apuntat que les places d’estacionament perdudes amb el carril bus estan afectant l’oci nocturn i la restauració de la ciutat.

El regidor del PP, Alberto Mendoza, ha criticat la falta de comunicació i d’informació amb les associacions veïnals i comerciants sobre les obres per a fer zona de vianants el centre històric. Per la seua banda, el regidor de Ciutadans Narciso Estellés ha subratllat el “caos existent” al centre de la ciutat per les mesures de mobilitat adoptades per l’Ajuntament i ha assenyalat els “12 problemes capitals” de la mobilitat a València.

“Tenim clar que hem de portar la mobilitat de la ciutat al segle XXI”, ha respost l’alcalde Joan Ribó, qui ha recordat també com es va criticar quan Times Square, a Nova York, es va fer zona per a vianants. Tant Ribó com el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, han posat en valor els premis a la mobilitat rebuts per l’Ajuntament així com la bona valoració dels usuaris i de les usuàries de l’EMT. Ribó també ha dit que la visió de la mobilitat urbana com a caòtica és una visió que no té res a veure amb les dades i els estudis sobre aquesta


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 14 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats