25n
Orgull
Orgull

En avís groc per calor en el Litoral de València

Arxiu E.P

En avís groc per calor en el Litoral de València
06/08/2018 -

El litoral de València i Alacant estarà aquest dilluns en avís groc per calor, i l’interior de Castelló l’estarà per pluges i tempestes, en una jornada en la qual es preveu que baixen les temperatures màximes.

Les altes temperatures, unides a les tempestes i a les precipitacions, tindran aquest dilluns amb avisos a quasi tota Espanya encara que cap serà roig, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), que destaca que les temperatures seran significativament altes en part de la Península i Canàries, especialment en el quadrant sud-oest peninsular, Cantàbric oriental i vall de l’Ebre, amb tempestes que podrien ser localment fortes en zones del nord-est i Balears.

En concret, en risc important per calor estarà Cadis, Còrdova, Huelva, Sevilla, Saragossa, Ciudad Real, Toledo, Àvila, Salamanca, Madrid, Navarra, Extremadura, La Rioja i Biscaia, que descendirà a groc a Múrcia, Astúries, Guipúscoa, Àlaba, Lugo, Ourense, Eivissa i Formentera, València, Alacant, Lleida, Tarragona, Girona, Barcelona, Zamora, Valladolid, Sòria, Segòvia, Palència, León, Burgos, Guadalajara, Conca, Albacete, Cantàbria, Lanzarote, Tenerife, Gran Canària, Fuerteventura, Terol, Osca i Jaén.

A més, en risc per precipitacions i tempestes estaran Terol, Barcelona, Girona, Lleida, Castelló i Mallorca.

Aquest dilluns s’espera en tot el país predomini de l’estabilitat atmosfèrica, amb cels poc nuvolosos o buidats. No obstant això, al llarg del dia es formarà nuvolositat d’evolució diürna en bona part de l’interior peninsular i de Balears, que probablement de lloc a tempestes disperses en l’est de Pirineus i del sistema Ibèric i a l’interior de Mallorca, que podrien anar acompanyades de calamarsa i ser localment fortes, sense descartar-les en la resta de l’interior mediterrani peninsular.

Tampoc es descarten tempestes a l’interior del terç occidental peninsular, amb poca precipitació en general, excepte en la serralada Cantàbrica occidental, on podria donar-se també calamarsa. També s’espera un augment de la nuvolositat durant el dia en el litoral gallec, amb possibles pluges al final, més probables en el nord-oest.

Així mateix, no es descarten calitges en la meitat oest peninsular i a Canàries, ni boires en els litorals gallec i asturià.

Quant a les temperatures, augmentaran considerablement en el Cantàbric, alt Ebre i zones pròximes, i descendiran en el litoral català i Balears i, de forma notable, en l’oest de Galícia.

Es mantindran valors significativament alts en part de la Península i Canàries, especialment en el quadrant sud-oest peninsular, on es poden superar els 40-42 graus, vall de l’Ebre, on se superaran els 39 graus, i els 36-38 graus a l’interior del Cantàbric oriental.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − onze =