25n
25N
25N

Avaries i retards en la inauguració del 'No-AVE' de Castelló amb Rajoy a bord

El tercer carril del tram entre València i Castelló ha sigut molt criticat, i ha donat problemes en el viatge inaugural

Avaries i retards en la inauguració del 'No-AVE' de Castelló amb Rajoy a bord
22/01/2018 -

La construcció del Corredor Mediterrani és una de les grans demandes de la societat valenciana. I en açò estan. El tram ferroviari entre València i Castelló és una mostra, però ha portat més controvèrsia que gratitud. En la primavera de 2017, Íñígo de la Serna, ministre de Foment, va anunciar que el tram comptaria amb quatre connexions diàries entre ambdues ciutats: dos d’AVE i dos d’Intercity. Hui, Mariano Rajoy i el ministre han viatjat fins a la Comunitat Valenciana per a inaugurar el tram i l’estrena ha sigut un fracàs.

Primer dia i primer retard. L’AVE inaugural ha tardat una hora i quart en un trajecte previst de 55 minuts. I és que una avaria en el canvi de les vies ha fet que el comboi romanguera parat a Sagunt durant 22 minuts i estant a bord el president del Govern, Mariano Rajoy, el de la Generalitat, Ximo Puig, i el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, a més de desenes de periodistes convidats a l’acte. Des d’Adif han assegurat que el tren, en ser inaugural, “no té horari, sinó que està subjecte als requeriments del servei”, per la qual cosa no es pot titllar de retard. I mentre, fins a un Rodalies ha avançat a l’AVE, la qual cosa ha provocat bromes entre els passatgers, que les han traslladat a Twitter.

El sistema de canvi de via ha fallat. L’ús del tercer raïl i no la implantació d’una nova plataforma perquè circulara l’AVE, ja havia sigut motiu de fortes crítiques abans de la inauguració. Per diverses raons: perquè no permetrà viatjar al comboi a la seua màxima velocitat (350 km/h) sinó que la limitarà a 160 km/h; i perquè congestionarà les vies i afectarà també als trens de rodalia, Euromed, Intercity i els trens de mercaderies. Açò ha portat al mateix Mariano Rajoy a anunciar que hi haurà una nova infraestructura per a la circulació de l’AVE.

Ximo Puig ha asseverat que “és un pas més” però ha instat al Mariano Rajoy a “reflexionar sobre la projecció d’un futur compartit que ha de superar les visions hegemòniques que van únicament des del centre cap a la perifèria”. “Les infraestructures no saben de legislatures ni han d’orientar-se de forma partidista”, ha assenyalat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 2 =