25n
Orgull
Orgull

Avancen les obres del nou espai esportiu del Cabanyal

Avancen les obres del nou espai esportiu del Cabanyal
12/08/2021 -

La regidora d’Esports i alcaldessa en funcions, Pilar Bernabé, ha visitat aquest matí les obres del nou espai públic d’ús lúdic i esportiu Marítim. Es tracta d’un projecte que impulsa una regeneració urbana i social de la zona del Marítim, dotant al barri d’uns nous espai verds i esportius a través d’una proposta d’urbanisme innovador i integrador i les obres del qual està previst que finalitzen a la fi d’any.

“Hui hem visitat les obres d’aquest espai verd i esportiu al Cabanyal-Canyamelar que, gràcies al projecte Edusi, s’està duent a terme en la zona. Just a la fi d’enguany podrem gaudir d’un espai esportiu que compta amb un pressupost d’un milió d’euros. Les noves instal·lacions, que se situen al costat de les pistes de tenis i el camp de futbol de Doctor Lluch, inclouran una pista multiesport, un skatepark i altres zones esportives per a persones majors, per a xiquets, cal·listènia, tot tipus d’esports a l’aire lliure combinat amb zones verdes perquè puguen gaudir tots els veïns”, ha explicat Bernabé després de comprovar el desenvolupament de les obres, que marxen a bon ritme.

La proposta crea una plaça esportiva al barri en lloc d’un espai tancat i el converteix així en un punt de trobada per a la realització de tota mena d’activitats. Es tracta d’una parcel·la de 6.159 m2, que comptarà amb una pista poliesportiva de 1.600 m2 oberta i de lliure accés, una zona per a joves d’esports de lliscament (skate, bmx, patinets, etc.), un bulder d’escalada, una zona per a majors amb aparells d’estiraments i mobilitat articular, pista de petanca i taules d’escacs, una àrea infantil i una zona de musculació i cal·listènia.

Per als xiquets s’ha disposat, així mateix, una sèrie d’equipaments dissenyats per motivar l’activitat física d’una forma lúdica, segura i inclusiva, intentant iniciar la població infantil en l’esport. El disseny d’aquesta pista poliesportiva té en compte la seua possible utilització, de manera ocasional, per a usos culturals i socials, podent així convertir-se en un punt de trobada sociocultural del barri on poder realitzar múltiples activitats a l’aire lliure.

Aquesta actuació ajudarà a dinamitzar l’economia integral de la zona i és finançada al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional-FEDER i emmarcada dins del Programa Operatiu Pluriregional d’Espanya 2014-2020 (POPE). El cost total de les obres de construcció, que van començar el mes de maig passat, és de 958.857,24 euros, l’empresa encarregada de dur-les a terme és Construcciones Frances, S.A. i està prevista la seua obertura a la ciutadania a la fi del present any.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + nou =