25n
Orgull
Orgull

Avancen les obres de condicionament de la Llar de Bonrepòs i Mirambell

La intervenció actual se centra en la insonorització del saló d’actes, punt indispensable per a garantir la reobertura de l’espai

Avancen les obres de condicionament de la Llar de Bonrepòs i Mirambell
10/09/2019 -

Els treballs de millora de l’edifici de la Llar es van iniciar durant el mes de juliol i continuen a bon ritme. En el present estadi del procés de condicionament total, la intervenció se centra en la insonorització del saló d’actes, una actuació que resulta imprescindible, ja que va ser la manca d’aïllament acústic la raó que va forçar el tancament de l’espai a la fi de 2016. Les obres tenen un cost de 248.887’60 euros i han sigut subvencionades a través de pla SOM de la Diputació de València.

En aquests moments, s’estan materialitzant diferents millores. En primer lloc, la duplicació de les parets interiors així com la col·locació d’elements d’aïllament permetran la insonorització del saló d’actes per a complir amb els requeriments legals exigits per a aquest tipus d’edificis. També s’ha demolit l’antic escenari i es procedirà a la instal·lació del forjat per a estructurar un nou prosceni que resulte més accessible. Al pati de butaques s’iniciarà l’aplicació d’un sistema antihumitat, que quedarà completament implantat en futures fases. Finalment, s’aplicarà pintura en les parets i es dividirà el comptador de la llum en dos aparells per a mesurar per separat el consum realitzat en la Llar, propietat de l’Ajuntament, i el registrat en les dependències utilitzades per la Societat Musical de Bonrepòs i Mirambell. Aquesta última operació no va estar contemplada en el projecte, però es va incorporar posteriorment com a millora sobre el text.

Anteriorment ja s’havien realitzat algunes millores com, per exemple, les executades en els banys. Una vegada finalitzen els treballs actuals, caldrà completar l’actualització de l’escenari i el sòl o la instal·lació de noves portes, actuacions amb un cost estimat similar al de la present intervenció. El termini d’execució establert en el projecte que es troba en marxa és de 4 mesos.

La planta baixa de l’edifici de la Llar, on es troba el saló d’actes, va obtindre la titularitat municipal a l’inici de l’any, després d’una permuta de l’immoble acordada amb l’Església, antiga propietària, per un solar de l’Ajuntament. Les obres d’insonorització permetran tornar a obrir l’espai i que la ciutadania recupere així un dels principals centres de dinamització cultural del municipi des de la seua construcció per part de veïns i veïnes a la fi dels anys 50 del segle passat.

“Aquesta és una obra més que necessària i molt esperada, ja que permetrà la celebració d’actes de tot tipus i posarà un nou espai a l’abast de les associacions locals”, ha declarat Rubén Rodríguez, alcalde de Bonrepòs i Mirambell. “La Llar és un edifici històric del municipi i, ara que és propietat de l’Ajuntament, cal cuidar-lo i protegir-lo perquè veïns i veïnes puguen fer ús d’ell durant molts anys”, explica l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 1 =