25n
25N
25N

La integració tarifària del transport metropolità de València continua fent passos

Mitjançant una targeta moneder, la ciutadania podrà viatjar en tots els mitjans de transport al mateix preu

La integració tarifària del transport metropolità de València continua fent passos
21/10/2020 -

La mobilitat sostenible és clau per a avançar cap a un model de ciutat més respectuosa amb el medi ambient i, per tant, amb uns nivells de contaminació atmosfèrica més reduïts. Per aquest motiu, impulsar l’ús del transport públic enfront del privat, i oferir majors facilitats a la ciutadania s’alça com un dels principals reptes per a aquesta legislatura. De fet, una de les línies fonamentals serà aplicar la integració tarifària dels diferents serveis de transport públic en l’àrea metropolitana de València.

En aquest sentit, tal com confirmen fonts de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) ja està treballant en això, i es van fent xicotets passos perquè, abans que acabe la legislatura, existisca una completa integració tarifària entre l’autobús, el metro i, fins i tot la xarxa de Rodalia de Renfe. I tot això amb l’ús d’una sola targeta moneder que permeta, a la ciutadania, viatjar en tots els mitjans de transport al mateix preu.

De fet, el pressupost que la Generalitat Valenciana va destinar, en 2020, per a la integració tarifària va augmentar en un 300%, i el mateix conseller Arcadi España va presentar, davant la Comissió Europea, els plans del Govern del Botànic per a aquest fi, que té com a objectiu unificar preus per a incentivar l’ús del transport públic i apostar per la transició a una mobilitat urbana més verda.

De moment, l’ATMV ja ha fet un pas més enllà mitjançant la creació del bono de deu viatges per a la xarxa de MetroBus, que equipararà les tarifes a les quals ja té Metrovalencia. Encara no hi ha data d’eixida per a aquest Bono 10, encara que ja han informat que es podrà adquirir en tots els punts de venda de la xarxa de vendes d’ATMV com a estancs, quioscos i punts de venda habilitats per la xarxa de Logista, en l’aplicació RecargaMobilis i a les taquilles i màquines d’autovenda de la xarxa d’FGV i a l’Oficina d’Atenció al client de l’ATMV.

D’aquesta manera, les tarifes seran les següents: en la zona AB, els viatges eixiran per 1,04 euros en comptes d’1,45; per a la zona ABC, el preu es reduirà d’1,95 a 1,40 euros; i, en la zona ABCD, mentre en l’actualitat el bitllet senzill és de 2,80 euros, amb el bono nou el viatge eixirà per dos euros.

“Es tracta d’una mesura més per a afavorir l’ús del transport públic en els desplaçaments quotidians en suposar una baixada important en les tarifes i en facilitar la seua utilització”, ha apuntat España. No obstant això, l’objectiu a llarg termini serà la unificació de preus en tot el transport metropolità de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + 13 =