25n
25N
25N

PSPV, Compromís i Unides Podem comencen a abordar els eixos programàtics i es reuniran de nou el divendres

PSPV, Compromís i Unides Podem comencen a abordar els eixos programàtics i es reuniran de nou el divendres
29/05/2019 -

La comissió negociadora del nou Acord del Botànic ha mantingut aquest dimecres la seua primera reunió en la seu de Compromís per a abordar l’eix programàtic del pacte i calendaritzar futures trobades, que continuaran aquest mateix divendres. Després d’aquesta primera presa de contacte seran les diferents taules de treball les que tracten les qüestions de manera detallada.

En aquesta trobada, Compromís ha exercit d’amfitrió i la coportaveu, Àgueda Micó, i el síndic Fran Ferri, han rebut en la seua seu, passades les 18 hores, primer als sis representants de Unides Podem (encapçalats pel secretari general de Podem, Antonio Estañ, i per Ignacio Blanco per part d’Esquerra Unida), i poc després als sis socialistes, amb el sotssecretari general del partit, Manolo Mata, i el secretari d’Organització, José Muñoz, al capdavant.

Abans d’accedir a la trobada, Micó ha explicat que aquesta reunió busca un pacte que des de la coalició volen que siga “global” i aborde “una forma de fer política” que no solament aborde el treball del Consell, sinó també “dels ajuntaments, les diputacions i els diputats valencians a Madrid, que han de defensar els interessos dels valencians” reclamant un finançament i unes inversions “justes”.

Segons ha explicat, començaran a parlar dels eixos programàtics que han de ser la base d’aquest nou Consell i, a partir d’ací es podrà parlar de l’estructura de govern.

Manolo Mata ha assegurat que encaren aquesta negociació “amb il·lusió” perquè ja “comença a rodar” el nou Botànic. Aquest dimecres, ha indicat, l’objectiu és fer “una radiografia del que ha de ser el pacte programàtic, els acords en ajuntaments, l’estructura del govern”, donant “unes pinzellades” perquè les taules puguen anar concretant aqueixos aspectes.

Preguntat sobre si és el PSPV qui lidera aquesta negociació a tenor dels resultats, ha indicat que ací “no mana ningú, això no és a veure qui la té més llarga” i els socialistes són “un més”, encara que ha remarcat que és “la primera força política” de la Comunitat.

Respecte a si es posaran sobre la taula també els resultats aconseguits en les municipals, ha assenyalat que les dades són ja coneguts per tot el món i se sap que “el PSPV és la força hegemònica de l’esquerra, hi ha una que ha perdut molt de suport, Podem, i hi ha una altra que més o menys s’ha mantingut, que és Compromís”.

Els socialistes, ha indicat, volen un govern progressista, el quan el saben, el com “més o menys” i els falta “una mica perfilar el qui”. Preguntat sobre si aposta per un mestissatge a tres, ha assegurat que ell posarà en valor “el mestissatge que ha funcionat fins ara”.

Per part seua, Antonio Estañ ha assenyalat que esperen poder avançar “en el que és prioritari, que és l’acord programàtic” i es puga treballar en les comissions, que s’hauran de calendaritzar, tot això amb l’objectiu de tindre “com més prompte millor el millor acord possible i la millor forma de govern per a executar aqueix acord”.

Preguntat sobre quines conselleries pensen reclamar, ha indicat que “és molt prompte per a això” perquè primer cal aconseguir l’acord. Ignacio Blanco ha afegit que hui es comença a treballar “amb molta responsabilitat i amb la mirada posada en els problemes reals de la ciutadania valenciana”.

Estañ ha negat que els resultats del 26M els vagen a fer canviar la seua actitud davant la negociació: “Els ajuntaments no anaven a ser per a nosaltres una moneda de canvi ni abans de les eleccions ni després”, amb el que “la posició és la mateixa”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 12 =

Informacion coronavirus