L'Alcalde de nit aterra a València

La moció presentada per la Federació d’Associacions de Veïns segueix el seu curs

bortnikau

L'Alcalde de nit aterra a València
28/02/2019 -

Llum verda per a l’Alcalde de Nit. La moció sobre Oci i Turisme presentada per la Federació d’Associacions de Veïns, en la qual s’inclou aquesta figura, que tindrà la funció de reduir conflictes entre els veïns i els qui gaudeixen de moments d’oci a la ciutat, segueix el seu curs amb l’objectiu d’implantar-lo a la ciutat de València. El regidor d’Espai Públic de l’Ajuntament, Carlos Galiana, ha estat treballant conjuntament amb la Federació d’Associacions de Veïns i amb el sector hostaler per a tirar avant una proposta que, sens dubte, millorarà la convivència en els barris.

L’Alcalde de Nit ja existeix en altres ciutats europees, com Berlín, Amsterdam, Zuric i Londres amb la finalitat de reduir les molestes que ocasiona l’oci nocturn, especialment per a aquells que reivindiquen el seu dret al descans. D’aquesta manera, i encara que no tindrà caràcter sancionador, sí que tindrà la potestat per a assumir certes decisions com proposar inspeccions o plantejar accions en positiu per a intentar solucionar el conflicte.

I és que tal com va explicar Galiana, “estem treballant per un model d’oci sostenible, en el qual hi haja espai per al diàleg i la mediació entre les dues parts. Ens agrada l’oci que aposta per oferir totes les alternatives possibles, però que alhora siga respectuós amb el descans i altres drets”.

Per la seua banda, des de la Federació d’Associacions de Veïns han reivindicat, continuadament, que “València necessita superar el model de la ZAS, i de l’atac continuat al sector de l’hostaleria, ja que no resolen la problemàtica del soroll al no acabar amb un dels principals problemes, com és el botelló”. Ara, amb la figura de l’Alcalde de Nit cada vegada més a prop, tot apunta al fet que, finalment, el conflicte entre diversió i descans arribarà a la seua fi.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 12 =

sagunt a escena 2019
turismo salou