25n
25N
25N

Autoritzat un nou transvasament Tajo-Segura de 20 hm3 per al mes de juliol

Autoritzat un nou transvasament Tajo-Segura de 20 hm3 per al mes de juliol
12/07/2019 -

El Govern ha autoritzat un nou transvasament des dels embassaments d’Entrepeñas-Buendía, a través de l’Aqüeducte Tajo-Segura, de 20 hm3 per a aquest mes de juliol, segons publica el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

L’autorització del transvasament es produeix després de la reunió de la Comissió Central d’Explotació de l’Aqüeducte Tajo-Segura del 4 de juliol en la qual es va constatar una “situació hidrològica excepcional,
nivell 3” i després d’haver realitzat una valoració tècnica de la situació de les existències a Entrepeñas-Buendía i la seua possible evolució en els pròxims mesos.

En l’informe de situació elaborat per al mes de juliol de 2019, pel Centre d’Estudis i Experimentació d’Obres Públiques les existències en el conjunt d’embassaments d’Entrepeñas-Buendía el dia 1 de juliol de 2019 ascendien a 624,2 hm3, amb un volum autoritzat pendent de transvasar de 20,0 hm3, per la qual cosa el volum d’existències efectives en eixa data era de 604,2 hm3, valor inferior al de referència de 688 hm3 de pas entre els nivells 2 i 3 fixat per a juliol i superior al llindar de 400 hm3 de reserves no trasvasables.

Aquestes dades, constaten “la situació hidrològica excepcional, nivell 3 que es va iniciar en el mes de maig”, segons publica el BOE. En la conca hidrogràfica del Segura existeix una situació de sequera declarada fins al 30 de setembre de 2019.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =

Informacion coronavirus
escalante